Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων μετέβη στη Θεσσαλονίκη για την τελική απολογιστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Παύλος Χατιλάρης και η Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας και μέλος της Επιτρ. Παιδείας του ΔΣ Νεολαίας κα Γεωργία Σταυρίδου.

 

Στην τελική απολογιστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 παρουσιάστηκε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, καθώς και το Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης. Ενός θεσμού που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός για την νεολαία της Λάρισας.

 

Η περσινή διοργάνωση (καλοκαίρι 2022) ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 και τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Παύλος Χατιλάρης και κα Γεωργία Σταυρίδου ευχαρίστησαν προσωπικά τόσο τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ κ. Γεώργιο Βούτσινο όσο και την Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 κα Κωνσταντίνα Πισλή για την άψογη συνεργασία που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την Γενική Γραμματεία την προηγούμενη χρονιά.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιος Βούτσινος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΕΥΥ 2022 από την Εθνική Συντονίστρια του Έτους, κα Κωνσταντίνα Πισλή, δράσεις που προώθησαν τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας από τον κ. Κωνσταντίνο Δέρβο, Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, την κα Ιωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και εισηγήσεις αναφορικά με τις καλές πρακτικές της χώρας στον τομέα των ερευνών στο πλαίσιο του ΕΥΥ 2022 από τις κκ Μανίνα Κακεπάκη (ΕΚΚΕ), Μαρία Σαρηγιαννίδου (ΕΓΙΝ) Γεωργία Γκόνου (ΕΕΤΑΑ), Λίνα Αντάρα (UNICEF). Επιπλέον, παρουσιάστηκαν και άλλες δράσεις ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας από την κα Βάνα Σωτηροπούλου, Προϊστάμενη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΙΚΥ καθώς και τον κ. Παναγιώτης Μουμτσάκης, Μέλος της Επιτροπής ΕΥΥ2022.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κουαρτέτο εγχόρδων πλαισιωμένο από νέους φοιτητές και σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τη διοργάνωση και καθοδήγηση του κ. Νίκου Κυριόσογλου, Σολίστ πιάνου, Καθηγητή Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

spot_img
spot_img