Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία απέτρεψε σε έναν χρόνο 260.000 παράνομους μετανάστες και συνέλαβε 1.500 διακινητές

Το μήνυμα «ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους», έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ, με θέμα «Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών – Προτεραιότητα στην πράξη».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ασφάλεια ξεκινάει από τα σύνορα της χώρας και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράκτη στον Έβρο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Όπως σημείωσε, το 2022, η Αστυνομία απέτρεψε πάνω από 260.000 παράνομους μετανάστες και συνέλαβε 1.500 διακινητές.

«Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας, το διεθνές δίκαιο, αλλά και η ίδια μας η ανθρωπιά», υπογράμμισε.

Ο υπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία επέκτασης του φράχτη, στην αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης και στην τοποθέτηση ακόμα 400 συνοριοφυλάκων. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής άλλων 35 χιλιομέτρων του φράχτη, προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ.

spot_img

spot_img