Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Συνεργασία του Δήμου Αλμυρού με Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού, την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 8.30μμ, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλμυρού, κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου και της Αντιδημάρχου, κας Αρετής Μπέη προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Γεώργιο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κας Ζέττας Μακρή.

Η Υφυπουργός και οι αρμόδιοι Διευθυντές, άκουσαν με ενδιαφέρον και δήλωσαν θετικοί στην πρόταση του Δήμου Αλμυρού για την εφαρμογή ενός προγράμματος ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών στα Σχολεία της περιοχής. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των εργαστηρίων δεξιοτήτων, που ήδη διεξάγονται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Στα πλαίσια έμπρακτης ανάπτυξης σύγχρονων μορφών εκπαίδευσης με βιωματικό χαρακτήρα, θα παρέχεται από τον Δήμο Αλμυρού ενημερωτικό υλικό, εγκεκριμένο από τους αρμόδιους Διευθυντές, το οποίο θα διαμοιράζεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αξιοποιηθεί εντός των ηλεκτρονικών τάξεων που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και εξακολουθούν να λειτουργούν κατά περίπτωση.

 

 

Στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών όλων των ηλικιών αναπτύσσοντας ουσιαστική περιβαλλοντική συνείδηση και ανακαλύπτοντας καινοτόμους τρόπους δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

spot_img

spot_img