Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την AGROTHESSALY

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης για τη διοργάνωση της AGROTHESSALY, της Πανελλήνιας έκθεσης για την Γεωργία και την  Κτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 εως τις 5 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO

Ως γνωστόν, η AGROTHESSALY, επανέρχεται στη Λάρισα μετά τη διακοπή της διοργάνωσης λόγω πανδημίας, ενώ υπενθυμίζεται πως διεξήχθη το 2017 και το 2019 πριν ενώ αποτελεί συνέχεια της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, που διεξάγονταν μέχρι το 2015.

Σημειώνεται πως οι δυο προηγούμενες διοργανώσεις στέφθηκαν με επιτυχία με τα εμπειρα από τέτοιες διοργανώσεις στελέχη της ΔΕΘ HELEXPO, να την χαρακτηρίζουν ως την μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση καταγράφεται  έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του κλάδου, όπως σημειώνουν και οι δυο σημαντικότεροι φορείς του κλάδου και ειδικότερα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.) και η Ένωση Κατασκευαστών  Γεωργικών Μηχανημάτων (Ε.ΚΑ.ΓΕ.Μ.).

Σημειώνεται ότι αυξημένη αναμένεται να είναι η συμμετοχή και επιχειρήσεων της Λάρισας.

Ημερίδα για την ζωική παραγωγή  στην Ελασσόνα

Στο πλαίσιο της AGROTHESSALY, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες σχετικά με το πρωτογενή τομέα,  στις έδρες των Δήμων του νομού.

Η αρχή γίνεται από την Ελασσόνα,  ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Ελασσόνας και η ΔΕΘ HELEXPO διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μμ, στο Δημαρχείο (αίθουσα ΔΣ) ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές στη ζωική παραγωγή για εξασφάλιση βιωσιμότητας και κερδοφορίας των εκτροφέων», με εισηγητή τον καθηγητή Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ κ. Γεώργιο Αρσένο.

spot_img

spot_img