Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Μπέου-Τριαντόπουλου στο Δημαρχείο Βόλου για την κακοκαιρία «Barbara»

Συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και τον ενημέρωσε για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με ιδιώτες προκειμένου παρά το ακραίο καιρικό φαινόμενο με τις σφοδρές χιονοπτώσεις που διήρκεσαν περί τις 72 ώρες να κρατηθεί η πόλη λειτουργική και να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των πολιτών που ζήτησαν συνδρομή .

Ο κ. Μπέος αφού ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για το ενδιαφέρον του του παρέδωσε έναν πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία για την έκτακτη κινητοποίηση που έγινε και που επέφερε ένα μη προβλεπόμενο σημαντικό κόστος και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου. Παράλληλα συνεχάρη και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε όλες αυτές τις ημέρες σημειώνοντας χαρακτηριστικά “ στις υπηρεσίες μας για όσα έκαναν με άριστα το 10 βάζω 10 με τόνο”

Αντιμετωπίσαμε ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο, σημείωσε ο Δήμαρχος, χωρίς προηγούμενο. Είχε εγκατασταθεί για τέσσερις ημέρες πάνω από τον Βόλο, που σημειωτέον ίσως είναι ο μεγαλύτερος Δήμας σε έκταση, και χιόνιζε και ευτυχώς που είχε αυτές τις μικρές διακοπές που μας επέτρεπαν να αναδιοργανωνόμαστε και να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δεν παραπονιόμαστε, ωστόσο, αφού το χιόνι είναι ευεργετικό κυρίως με τον εμπλουτισμό των πηγών μας ώστε να έχουμε νερό το καλοκαίρι.

Τέλος ο κ. Μπέος επανέλαβε την πρόταση που είχε διατυπώσει παρουσία του αρμόδιου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλανίδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο προκειμένου να δοθεί η αρμοδιότητα αποχιονισμών στους Δήμους και η κυβέρνηση να τους ενισχύει οικονομικά για το έργο αυτό, αφού το κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Με τη σειρά του ο κ. Τριαντόπουλος συνεχάρη για την προσπάθεια που έγινε και ήταν αποτελεσματική, υπογραμμίζοντας ότι παρά την έντονη πίεση από το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο η εικόνα που υπάρχει είναι πολύ καλή χάρις στον συντονισμό Δήμου, αλλά και περιφέρειας.

Αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που τελευταία πλήττει έντονα και τη Μαγνησία και αναφερόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Βόλου για οικονομική ενίσχυση δήλωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός και η βοήθεια αυτή θα δοθεί μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας που ήδη λειτουργεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις. “Γι αυτό είμαστε εδώ” τόνισε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img