Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Στον «μαρτυρικό» Βλοχό Καρδίτσας ο Κόκκαλης: Επτά μήνες μετά παραμένει χωριό «φάντασμα» με ευθύνη της κυβέρνησης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τον πλημμυρόπληκτο Βλοχό στην Καρδίτσα όπου βρέθηκε το Σάββατο μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με πολίτες και έγινε αποδέκτης της έντονης δυσφορίας για το γεγονός πως μισό χρόνο μετά, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε επί της ουσίας για ένα χωριό που χτυπήθηκε ανελέητα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Επτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες κι ακόμη δεν έχει υπάρξει μία υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το σχέδιο μετεγκατάστασης των κατοίκων του Βλοχού. Σήμερα δυστυχώς παραμένει ένα χωρίο – «φάντασμα», το οποίο έφθασε σε αυτό το σημείο ως συνέπεια της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Τα προβλήματα είναι πολλά και άλυτα. Μεταξύ αυτών, η επιδότηση του ενοικίου, η αποζημίωση των κτηνοτρόφων, ο ΕΝΦΙΑ και πολλά ακόμη που δυστυχώς παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να κρυφτούν κάτω από το χαλί του μιντιακού κατεστημένου, δεν έχουν λυθεί.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς του, να έρθουν εδώ στον Βλοχό και να δώσουν λύσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η στοιχειώδης αντιπλημμυρική θωράκιση, με την κυβέρνηση να οχυρώνεται πίσω από ένα αόριστο και προχειρογραμμένο Ολλανδικό σχέδιο. Εμείς αντιπροτείνουμε το Ελληνικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλίας που απαντά σε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η κλιματική κρίση» κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

spot_img

spot_img