Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου Εθελοντισμού  που πραγματοποιείται στο χώρο της Δομής.

Τα εργαστήρια εθελοντισμού είναι μια καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού. Έχουν στόχο την ενημέρωση τους με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ευαισθητοποίηση  και ενεργοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Δομής  για το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην τοπική κοινωνία  τονίζοντας τους τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης που πρέπει να τους συνοδεύουν πάντα στη ζωή τους ενώ παράλληλα έφεραν τρόφιμα για τη Δομή.  Τους μαθητές συνόδευσαν η υπεύθυνη του τμήματος κα Μίτιλη Βασιλική και η υποδιευθύντρια του σχολείου κα Βολιώτη Σοφία οι οποίες ευχαρίστησαν τη Δομή για τη φιλοξενία ενώ  επεσήμαναν ότι προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής   βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, και στην οδό Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

spot_img
spot_img