Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Σύναξης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

Στα χωριά του δήμου Τεμπών Καλοχώρι, Κυψελοχώρι και Παραπόταμο, όπου έχουν ως Πολιούχο και Προστάτη τους τον  Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, γιορτάστηκε με λαμπρότητα  η Σύναξη του Αγίου.

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς του Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου και Παραποτάμου. Στους Πανηγυρικούς Εσπερινούς,  χοροστάτησαν οι ιερείς εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου  π. Πορφύριος, π. Απόστολος και π. Ευθύμιος, όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και Νίκο Μητσογιάννη, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και μέλη των δημοτικών Κοινοτήτων.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Σύναξης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, παρουσία πλήθους πιστών και επισκεπτών, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Λίταινα, τους  Αντιδημάρχους κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και Νίκο Μητσογιάννη και τον Πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γιώργο Σαΐτη, συμμετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Καλοχώρι, λειτουργούντος του π. Κυρίλλου, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, μετά του π. Νεκταρίου και καλλικέλαδων ιεροψαλτών.

Στο κήρυγμά του ο π. Κύριλλος, προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τον βίο του Αγίου και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν την ταπείνωση που χαρακτήριζε τη ζωή Του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τις εορτάζουσες και εορτάζοντες πολίτες και να ακούσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για επίκαιρα τοπικά ζητήματα.

spot_img
spot_img