Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Κασσελάκης στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ “Μου δώσατε δύναμη – Δε θα σας προδώσω”

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη του κόμματος στον Βόλο.

Αρχικά, σχολιάζοντας την αποστροφή του λόγου του Γραμματέα της Ν.Ε. Ιωαν. Κηπουρού, ότι το κόμμα ήταν σε κρίση ο κ. Κασσελάκης, απάντησε “δεν γνωρίζω γιατί είπατε ότι το κόμμα μας ήταν σε κρίση. Το κόμμα μας μπορεί να είχε πολυφωνία αλλά ποτέ δεν έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Η ηθική κρίση έχει καταστρέψει τη χώρα και την έστειλε στα βράχια. Η ηθική κρίση των κομμάτων που χρωστούν 1δις ευρώ δανειακά κι αγύριστα. Εμείς αναδειχθήκαμε στον πρώτο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ ως μία κυβέρνηση που κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μία χώρα που είχε καταρρεύσει με 400.000 οικογένειες με γονείς άνεργους με με 2,5εκ. ανθρώπους ανασφάλιστου και καταφέραμε τους πρώτους να του κρατήσουμε στη ζωή και τους δεύτερους να έχουν υγεία. Καταφέραμε να διευθετήσουμε το χρέος της χώρας ώστε μετά την πανδημία δημοσιονομικά να πετυχαίνουμε στόχους”.

Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε πισημαίνοντας ότι “Η διαφορά μας με τη ΝΔ πετυχαίνουν στόχους φτωχοποιοώντας τον κόσμο. Ένα σύστημα που καταρρέει έχουμε καταλήξει 40% της δαπάνης να είναι ιδιωτικοί, οι γιατροί αλιεύουν ασθενείς και τους κάνουν πελάτες και το ίδιο πάει να κάνει και με τα Πανεπιστήμια. Αντί να επενδύσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να υπάρχει αποκέντρωση κι ανάπτυξη και κάνει ιδιωτικά πανεπιστήμια franchise πρόκειται για περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής το οποίο θα δημιουργήσει μία κοινωνία που όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά κι όσοι γεννήθηκαν στη λάθος πόλη ή χωριό θα είναι πολίτες τρίτης κατηγορίες. Θέλουμε ανάπτυξη. Πάνε να ιδιωτικοποιήσουν και τον πολιτισμό. Δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας να έρχονται για επενδύσει real estate και μετά να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια και να μην επενδύουμε στα δημόσια. Να αφήνουμε τους αγρότες μας να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Για ποιο λόγο το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό από την Κύπρο; Είναι επειδή έχουμε έναν συνδυασμό ενός συγκεντρωτικό πελατειακού οικογενειακοκατικού καπιταλισμού σε συνδυασμό με την προπαγάνδα. Το 41% δεν είναι μόνο κατόρθωμα του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά είναι κι αποτυχία δική μας. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας. Αλλά οι αίθουσες είναι γεμάτες και έχουμε νέα μέλη”.

spot_img
spot_img