Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Σταϊκούρας: Είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία ο κατώτατος μισθός

Για τις κινήσεις στην οικονομία που θα βοηθήσουν την τσέπη του πολίτη άμεσα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει, για να βοηθήσει τους πολίτες. Και φαίνεται πως έπεται και συνέχεια…

«Το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Μιλάμε για πάνω από 10 δις… Δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις…» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σταϊκούρας.

«Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε νέα μέτρα… Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις και από τις προβλέψεις. Ναι, δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος. Ναι, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου επεστράφη στην ελληνική κοινωνία… Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος. Γιατί πάμε πολύ καλύτερα, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο» κατέληξε ο κύριος Σταϊκούρας.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κύριος Σταϊκούρας τόνισε ότι «είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός».

spot_img
spot_img