Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Σώθηκε μετά από 11 μέρες και γνώρισε τη νεογέννητη κόρη του

Ο Μουσταφά Αβτζί σώθηκε από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, αφού παρέμεινε επί 11 μέρες θαμμένος στα συντρίμμια πολυκατοικίας. Το βίντεο της διάσωσής του είχε κάνει του διαδικτύου, καθώς ο Αβτζί παρά το γεγονός ότι πέρασε 261 ώρες θαμμένος, ήταν σε καλή κατάσταση και μιλούσε στο τηλέφωνο ρωτώντας για τη μητέρα του.

Οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις διασώσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία συγκλονίζουν. Μία από αυτές είναι και η ιστορία του Αβτζί, ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στα χαλάσματα ενός κέντρου υγείας μαζί με ακόμη έναν άνδρα.

Μόλις οι διασώστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν – 261 ώρες μετά τον σεισμό – το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μιλήσει με συγγενή του στο τηλέφωνο.

Στο βίντεο ακούγεται να ρωτάει: «Είναι καλά η μητέρα μου;», ενώ στη συνέχεια σχηματίζεται ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του όταν ο συνομιλητής του του απαντά κλαίγοντας: «Όλοι είναι καλά!».

Αυτό που δεν ήξερε ο Αβτσί ήταν ότι είχε γίνει πατέρας. Την μέρα του σεισμού η γυναίκα του έφερε στον κόσμο την κόρη τους. Το Σάββατο συνάντησε την γυναίκα του Μπίλγκε και για πρώτη φορά την κόρη του Αλμίλ σε νοσοκομείο της Μερσίνης.

spot_img
spot_img