Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς τα Φάρσαλα – Μεγάλη παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς

Το καρναβάλι επιστρέφει στα Φάρσαλα και την ερχόμενη Κυριακή της Αποκριάς, 26 Φεβρουαρίου, στις 4 το μεσημέρι επί της οδού Λαρίσης, θα λάβει χώρα μία μεγάλη παρέλαση με άρματα και εκατοντάδες καρναβαλιστές, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών για τη διοργάνωση της εορταστικής εκδήλωσης, κάνοντας λόγο για «ένα ποτάμι χαράς και ενθουσιασμού, ώστε την ερχόμενη Κυριακή της Αποκριάς, να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους και να διασκεδάσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Εσκίογλου ανέφερε τα εξής: «Φέτος αφήνοντας πίσω μας τρία δύσκολα χρόνια της πανδημίας, τρία χρόνια που η ανάγκη μας έκλεισε στα σπίτια μας, διοργανώνουμε και πάλι καρναβαλική παρέλαση στα Φάρσαλα.

Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τη διάθεση, το μεράκι και την αγάπη που έδειξαν από την πρώτη στιγμή φορείς, σύλλογοι, μικροί και μεγάλοι.

Πόσο γρήγορα αυτή η δική μας παρότρυνση μετατράπηκε σε ένα ποτάμι χαράς και ενθουσιασμού, ώστε την ερχόμενη Κυριακή της Αποκριάς, να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους και να διασκεδάσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, το Καρναβάλι των Χρωμάτων όπως το έχουμε ονομάσει, θα συμμετάσχουν σχεδόν 400 συμπολίτες μας, νέοι κάθε ηλικίας, γιατί η νεότητα φωλιάζει στην καρδιά του καθενός και στο κατά πόσο έχει διάθεση για ζωή.

Θα πλέξουμε το πατροπαράδοτο γαϊτανάκι, θα κάψουμε τον καρνάβαλο που φέτος θα στείλει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, όλους τους συνεργάτες μου στη Δημοτική Αρχή, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να γίνει το καρναβάλι και φυσικά τους εκατοντάδες καρναβαλιστές.

Ραντεβού στις 4 το μεσημέρι, στην οδό Λαρίσης. Σας περιμένουμε για ένα ατελείωτο γλέντι, με το Φαρσαλινό καρναβάλι!»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το πρόγραμμα και τις δράσεις του καρναβαλιού, παρουσίασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, σημειώνοντας πως… «απαραίτητη προϋπόθεση για τους πολίτες είναι να φέρουν μόνον την καλή τους διάθεση»!

Αναλυτικότερα ο κ. Βαρακλιώτης ανέφερε τα εξής: «Θέλω κατ΄αρχάς να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου για την εμπιστοσύνη του, ώστε να είμαι ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, που ως στόχο έχει την εξωστρέφεια και φυσικά την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων κατά την εορταστική περίοδο της Αποκριάς.

Θέλω να σταθώ κι εγώ στην ανταπόκριση που βρήκαμε ως οργανωτική επιτροπή στο κάλεσμά μας για να κάνουμε την καρναβαλική παρέλαση. Ήταν συγκινητική. Σχολεία, σύλλογοι, καταστηματάρχες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, πιαστήκαμε χέρι – χέρι και αρχίσαμε με μεράκι να ετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος, περίπου 400 καρναβαλιστές θα δώσουν το παρών, με τέσσερα άρματα και πάνω από δέκα πεζοπόρα τμήματα.

Ταυτόχρονα με την παρέλαση τη μουσική της οποίας θα επιλέγει dj, το δικό της χρώμα θα δίνει θεατρική ομάδα με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και εντυπωσιακές φουσκωτές φιγούρες καρτούν ύψους 3,5 μέτρων, που θα χορεύουν και θα συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή των Φαρσάλων.

Επίσης, το ρυθμό θα δίνουν οι διάσημοι «Caracatu» ένα σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro.

Στο τέλος της παρέλασης θα καταλήξουμε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα βραβεύσουμε συμμετέχοντες, θα πλεχτεί το γαϊτανάκι, ενώ θα κάψουμε και τον βασιλιά καρνάβαλο, το φετινό θέμα του οποίου θα αφορά την κλιματική αλλαγή.

Αν και θα είναι μία ημέρα γιορτής, χαράς και διασκέδασης, πιστεύουμε πως παράλληλα, μπορούμε να στείλουμε και ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στις 4 το μεσημέρι λοιπόν η παρέλαση ξεκινά, ενώ πιο νωρίς η μουσική θα πλημμυρίσει το κέντρο των Φαρσάλων.

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν σ’ αυτή την προσπάθεια και να προσκαλέσω τους συντοπίτες μας αλλά και όποιον άλλο, από οποιοδήποτε μέρος της χώρας το επιθυμεί, να έρθουν στα Φάρσαλα και να περάσουμε μαζί μία μοναδική Κυριακή της Αποκριάς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση!»

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν επίσης η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού κ.κ. Δώρα Πρεκατέ – πρόεδρο της Κοινότητας Φαρσάλων, Φωτεινή Πιτσάβα – μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων, Σάκης Γεροβασίλης – μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων και Άννα Φλωρά – ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων.

spot_img

spot_img