Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Σαφάρι για εντοπισμό αστέγων εν μέσω κακοκαιρίας στο Δήμο Βόλου

Ανοιχτό και σε 24ωρη λειτουργία το Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων – Πέντε άστεγοι ξεπαγιάζουν στους δρόμους

Σε… σαφάρι για τον εντοπισμό αστέγων επιδόθηκαν ήδη από προχθές το βράδυ κοινωνικοί λειτουργοί του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, όπου μπορούν να προστατευτούν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, το Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων (Αραχώβης και Μπότσαρη, τηλέφωνα επικοινωνίας 2421091760 και 91614) άνοιξε τις πόρτες του ήδη από τη Δευτέρα το βράδυ και λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την φιλοξενία αστέγων αλλά και πολιτών που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση ή την ηλεκτροδότηση των κατοικιών τους.

Από προχθές φιλοξενούνται συνολικά τρεις άστεγοι στους οποίους παρέχεται πέρα από ζεστασιά, φαγητό και ύπνος. «Λειτουργούμε ως υπνωτήριο διασφαλίζοντας τη διαμονή και σίτιση όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα», σημείωσε η κ. Χάλαρη. Η είσοδος γίνεται κατόπιν διενέργειας rapid test ενώ οι φιλοξενούμενοι υποχρεούνται στη χρήση μάσκας προστασίας.

«Είμαστε ανοιχτά όλο το 24ωρο για να υποδεχόμαστε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενώ είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και με το 117 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστέγων όπου πολλοί απευθύνονται για βοήθεια», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Το Κοινωνικό Κέντρο είναι δυναμικότητας φιλοξενίας συνολικά 15 ατόμων, μέχρι στιγμής όμως μόλις τρεις έχουν καταλύσει στη δομή για να προστατευτούν από το χιόνι και τις συνθήκες παγετού.

«Μέσω του Street Work εντοπίσαμε συνολικά πέντε αστέγους που αρνούνται κάθε φιλοξενίας. Ενας ήρθε για μόλις δύο ώρες και έφυγε παρά τις εκκλήσεις να παραμείνει στη δομή και να προστατευτεί από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον πέντε άστεγοι στην πόλη, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες που αρνούνται την παροχή κάθε βοήθειας και για τους οποίους δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα συμπολιτών μας. Ωστόσο δεν μπορούμε να τους οδηγήσουμε με το ζόρι σε ασφαλές περιβάλλον», σημειώνει η κ. Χάλαρη.

Η δομή θα παραμείνει ανοιχτή και τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα χρειαστεί προσφέροντας προστασία από το δριμύ ψύχος σε όποιον το έχει ανάγκη.

Πηγή: taxydromos.gr

spot_img
spot_img