Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Προκηρύχθηκε η διαδικασία επιλογής αναδόχου για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ

Προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, για λογαριασμό της5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου για την επισκευή, αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου. Διενεργούσα αρχή του έργου, προϋπολογισμού 1.341.944,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), είναι η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την επισκευή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προχωρά σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, μετά και την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εν λόγω συμφωνίας, υπό τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης εντάχθηκε και η επισκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει το νησί κατά τα προηγούμενα έτη.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος παρακολουθεί στενά τη διαδικασία επισκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, μετά και τις ζημιές που υπέστη το τελευταίο λόγω προγενέστερων ακραίων καιρικών φαινομένων, σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Με αφορμή τη δημοσίευση της διακήρυξης,ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας μας -με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης- προκηρύχθηκε η διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο της επισκευής, αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Η διαδικασία για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου προχωρά υπό τη στενή παρακολούθηση και μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ, που αποτελεί τη διενεργούσα τον διαγωνισμό αρχή. Πρόκειται για ένα έργο πουυλοποιείται από την Κυβέρνηση-όπως είχε δεσμευτεί έως τώρα- και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού. Ευχαριστίες στους εμπλεκόμενους που χάρη στη μεθοδική τους δουλειά προχωρά και αυτό το σημαντικό έργο».

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την αναβάθμιση της γενικότερης κατάστασης του Κέντρου Υγείας (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες, κουφώματα κλπ.) καθώς και στην τοποθέτηση θερμομόνωσης και αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους με στόχο την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου.Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 8η Μαρτίου 2023, στις 10.00 πμ.

 

 

spot_img
spot_img