Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ποσό 99,2 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στη Μαγνησία

Μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτοματισμό ενεργειών ώστε τα έργα να ολοκληρώνονται στην ώρα τους και τα οφέλη τους να αποδίδονται γρήγορα στην κοινωνία ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην 1η τεχνική συνάντηση εργασίας για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027. Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών από τους Δήμους Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα συναντήσεις ανά Δήμο για την εξειδίκευση των Στρατηγικών ΒΑΑ με στόχο την έγκριση των νέων Προγραμμάτων μέσα στο 2023.

Στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 προβλέπονται πόροι συνολικού ύψους 99,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Ολοκληρωμένη Εδαφική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Συγκεκριμένα:
– πόροι ύψους 71,7 εκατομμυρίων ευρώ διατίθενται για τις 4 νέες ΒΑΑ σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα και
-πόροι ύψους 27,6 εκατομμύρια ευρώ για τις 2 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στην περιοχή των Βορείων Σποράδων και στη Διαδρομή Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία και για 2 νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε περιοχές που καταγράφουν αναπτυξιακή υστέρηση, μείωση πληθυσμού και εμπόδια ανάπτυξης.

spot_img

spot_img