Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

«Πολίτες σε Κίνηση»: Κάλεσμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Νότιο Πήλιο

Με όραμά μας μια τοπική αυτοδιοίκηση που προτάσσει τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και το μέλλον των επόμενων γενεών, καλούμε σε συσπείρωση όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου προκειμένου να διεκδικήσουμε τον Δήμο στις επερχόμενες δημοτικές  εκλογές.

Με γνώμονα την ανάγκη σύμπραξης ατόμων, ομάδων ή κινήσεις πολιτών που επιθυμούν και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση με ανοιχτούς ορίζοντες στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευαισθησίας και τις εκφράσεις πολιτισμού. Η πρόοδος και η ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου απαιτεί την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του που πηγάζουν από την γεωγραφική του θέση. Η θάλασσα και οι παράκτιες περιοχές σε Αιγαίο και Παγασητικό, το βουνό και οι παραδοσιακοί του οικισμοί , η καλλιέργεια της ελιάς,  η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής γενικότερα πρέπει να αναδειχτούν περισσότερο με την βοήθεια και το ενδιαφέρον της εκάστοτε δημοτικής αρχής.   Οι ανεκμετάλλευτες φυσικές δυνατότητες, το ανθρώπινο δυναμικό και τα εργαλεία ανάπτυξης αν αξιοποιηθούν μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή μιας πολιτικής ανάπτυξης του τόπου και δημιουργίας πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Ο Δήμος  Νοτίου Πηλίου δεν χρειάζεται διεκπεραιωτές μιας υποβαθμισμένης καθημερινότητας παρά μόνο ανθρώπους με όραμα και στόχους , έτοιμους να προσφέρουν στον τόπο υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ζωτικούς τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, οι Δημόσιες Μεταφορές, ο Τουρισμός, η Αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη και προβολή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας, η εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η αναζήτηση συνεργασίας με τους νέους ούτως ώστε να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους . Στις προκλήσεις αυτές επιτακτική είναι η ανάγκη μιας νέας προοδευτικής δημοτικής αρχής με στόχους και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον,  με άξονα τη δίκαιη ανάπτυξη και κατανομή των πόρων και στους 18 οικισμούς του Δήμου πάντα μέσα στο πλαίσιο μιας  βιώσιμης ανάπτυξης με απόλυτο σεβασμό στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και στο παραδοσιακό ύφος του τόπου μας, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και στο μέλλον του!

Σ’ αυτό το μέλλον καλούμαστε να βάλουμε την σφραγίδα μας και να ανατρέψουμε την μέχρι σήμερα στάσιμη κατάσταση. Γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα η συνέχεια θα είναι χειρότερη.

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση δεν είναι και πολύ μακριά και το σημερινό κάλεσμα έρχεται εγκαίρως για να μας συσπειρώσει σε μια προσπάθεια με αφετηρία και στόχο τη δικαιοσύνη!

Επικοινωνία: 6932775500

politessekinisi2023@gmail.com

 

 

 

 

spot_img
spot_img