Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μπέου – Βαρουφάκη: «Είναι ένας κλόουν της πολιτικής»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η βράβευση του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ.

«Ο Βόλος επί των ημερών της δημοτικής μας αρχής μπήκε στον χάρτη των μεγάλων γεγονότων και εκδηλώσεων και στον κλασικό αθλητισμό και το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών στον ανοιχτό Στίβο, στο Πανθεσσαλικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Μετά τις αντιδράσεις, η Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της ανέφερε τα εξής:

«Η πολιτική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια, που λειτουργώ υπηρετώντας αρχές και αξίες, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, ή προσπάθεια εκμετάλλευσης, σκόπιμη ή μη. Η τρέχουσα δημόσια παρουσία μου στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές θεσμικές ιδιότητες: Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Οι θεσμικές μου υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δύο τελευταίες ιδιότητες, σε τίποτα δεν αλλοιώνουν και δεν υποστέλλουν τους πολιτικούς μου αγώνες.

Η υποχρέωση για αναγνώριση της ουσιαστικής και διαχρονικής στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου, δεν αμβλύνει την αντίθεσή μου με τον τρόπο που μπορεί να πολιτεύεται ακόμα και κάποιος που θεσμικά βραβεύεται ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου».

Επιπλέον, το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ένα «επικοινωνιακό τρυκ», τονίζοντας πως η θέση του είναι ενάντια στον Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει φασίστα και τραμπούκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η θέση του ΜέΡΑ25 για τον κ. Μπέο είναι διαχρονική, ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Με τις φασιστικές και τραμπούκικες μεθόδους που εισήγαγε στον Βόλο και στην γύρω περιοχή, ο κ. Μπέος σηματοδοτεί τον χείριστο συνδυασμό αυταρχισμού και εκφυλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΜέΡΑ25 ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της Μαγνησίας που παλεύουν ενάντια στη καύση των απορριμμάτων, ενάντια στην χυδαία παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και του νερού από τον κ. Μπέο στις πολυεθνικές και, βέβαια, ενάντια στις διώξεις τους από τον κ. Μπέο και τις εν λόγω πολυεθνικές.

Όσον αφορά την Σοφία Σακοράφα και την φωτογραφία για την οποία η ίδια έχει τοποθετηθεί, το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως η πολιτική διαδρομή και το πολιτικό ήθος της αγωνίστριας Σοφίας Σακοράφα δεν κρίνεται από ένα επικοινωνιακό τρυκ που την παρουσιάζει, δήθεν, στο πλευρό του τραμπούκου, φασίστα Αχιλλέα Μπέου.

Απάντηση Μπέου

Προβληματιστήκαμε, ομολογουμένως, έντονα για το αν πρέπει να δοθεί μια απάντηση στους γελοίους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που ένας πολιτικός κλόουν σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη τολμά να εκτοξεύει κατά του Δημάρχου μας. Αχιλλέα Μπέου. Κι απαντούμε κρίνοντας ότι έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέπουμε σε τέτοιους διχαστικούς και τοξικούς τύπους να διχάζουν και να δηλητηριάζουν την κοινωνία και την Δημοκρατία.

Άλλωστε αποτελεί τίτλο τιμής και μέγιστο έπαινο για τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, η αγοραία και χυδαία «επίθεση» του ηγέτη (!!!) του «Μερα 25», Γιάνη Βαρουφάκη, που στο άκουσμα του ονόματός του και μόνο ένας ολόκληρος λαός, μια ολάκερη πατρίδα δοξάζουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ τον Θεό που απέτρεψε την τελευταία στιγμή, εκεί στο όχι μακρινό 2015, την ολοκληρωτική καταστροφή όπου οδηγούσε με τις μνημειώδεις «μπαρουφάκειες» εμπνεύσεις του!

Το κατάλοιπο αυτό του σταλινισμού, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από τα κέντρα του καπιταλισμού για να αναπτύσσει θεωρίες που δήθεν τον καταπολεμούν, επιτίθεται στον Δήμαρχο που τιμήθηκε με το 60% περίπου των Βολιωτών, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και εκείνοι που καλοπροαίρετα ξεγελάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές και τον έστειλαν οριακά στη Βουλή τον εγκαταλείπουν και θα υποχρεωθεί να καταφύγει στα προικώα ακίνητα, βιομηχανικής προέλευσης, για… επαναστατικό στοχασμό και περισυλλογή. Μόνη του ελπίδα να συσπειρώσει μερικούς περιθωριακούς και παρακμιακούς μήπως και διασώσει κάτι…

Ο αλήστου μνήμης δημιουργός των capital controls, ο υπαίτιος της οδύνης χιλιάδων συμπολιτών μας, με τις αξέχαστες σπαρακτικές σκηνές μπροστά στα ΑΤΜ, έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για φασισμό, όταν προδήλως εκβιάζει πολιτικά και εξαναγκάζει μια μορφή, όπως η Σοφία Σακοράφα να αναρτά ένα κατάπτυστο κείμενο που ο ίδιος εξέδωσε και ενώ προηγουμένως η ίδια, σε προσωπική της ανάρτηση, του παραδίδει μαθήματα λογικής, συμπεριφοράς και Δημοκρατίας, υποδεικνύοντάς του πως λειτουργούν οι πολίτες στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το θλιβερό φαινόμενο «Βαρουφάκης», μια πραγματική ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία, ένας συνεχής κίνδυνος για την πατρίδα και τον λαό μας,  με την ασυνάρτητη και ανερμάτιστη πολιτική του πρακτική, είναι ευτυχώς σε αποδρομή και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Με περιφρόνηση και αηδία…

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αχιλ. Μπέος κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες του Βόλου. Ο κλόουν της πολιτικής Βαρουφάκης και οι χυδαιότητες του θα κριθούν πολύ σύντομα από τον ελληνικό λαό. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε την απάντηση…

spot_img

spot_img