Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Πλούσιες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Τεμπών

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνει ο Δήμος ΤΕμπών, ο ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. με τις τοπικές Κοινότητες και τους τοπικούς Συλλόγους του Δήμου (Σύλλογοι Γυναικών, Μορφωτικοί, Πολιτιστικοί, Εξωραιστικοί, ΚΔΑΠ “ο κήπος” κ.λπ.).

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στις πλατείες και στα πρώην δημοτικά σχολεία των χωριών, ξεκινώντας από τις 05:30 το απόγευμα, στην πλατεία Μακρυχωρίου με παιδικές εκδηλώσεις, γαϊτανάκι και συνεχίζοντας στα άλλα μέρη του Δήμου, όπως στην Αιγάνη, στους Γόννους, στην Ελάτεια, στον Ευαγγελισμό, στην Καλλιπεύκη, στο Καλοχώρι, στην Κουλούρα, στην Κρανιά, στην Όσσα, στον Παραπόταμο, στο Πουρνάρι, στον Πυργετό, στη Ραψάνη, στο Συκούριο και στο Χειμάδι.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα παράλια του Δήμου, στο Καστρί Λουτρό, στα Μεσάγγαλα και στην Κουλούρα.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί με την παραδοσιακή φασολάδα, τις λαγάνες και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα και τον χαλβά στα χωριά: Αιγάνη, Γόννοι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, Καλλιπεύκη, Καλοχώρι, Κρανιά, Όσσα, Παραπόταμο, Πουρνάρι, Πυργετό, Ραψάνη, Συκούριο και Χειμάδι.
Όσοι επιζητούν το θαλασσινό αεράκι, μπορούν να επισκεφθούν τα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα το Καστρί Λουτρό, τα Μεσάγγαλα και την Κουλούρα.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 14:00 το μεσημέρι στο Συκούριο με την καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων.

 

spot_img
spot_img