Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Περιμένουν τη σειρά τους….

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα κομματικά επιτελεία και τα επιτελεία των υποψηφιων βουλευτών, εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα σενάρια είναι με δύο με πιθανότερες ημερομηνίες την 9η Απριλίου και την 14η Μαΐου.
Αν ισχύσει το πρώτο σενάριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθουμε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι μένουν με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τις αυτοδιοικητές εκλογές, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ποιον υποψήφιο περιφερειάρχη θα «κατεβάσει» το κάθε κόμμα με δεδομένη να θεωρείτε για την περιφέρεια Θεσσαλίας μόνο η υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί από τώρα, ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα στηρίξουν εν ενεργεία Δημάρχους.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχει και η περίπτωση που υποψήφιος Δήμαρχος να έχει επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία κόμματος για να εξασφαλίσει την στήριξη για την κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παίρνοντας όμως αρνητική απάντηση, φουντώνοντας τα σενάρια που θέλουν να κατεβαίνει στη μάχη για τις δημοτικές εκλογές υποψήφιος βουλευτής ο οποίος δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν, μετά το πέρας των εθνικών εκλογών και θα πρέπει όλοι να «οπλιστούν» με υπομονή.

spot_img
spot_img