Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Διαγωνισμός ρομποτικής για 170 παιδιά

Συνολικά 170 παιδιά από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, χωρισμένα σε 17 ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ, δίνοντας λύση στη διανομή, αποθήκευση και χρήση της ενέργειας, σε μία εποχή την οποία χαρακτηρίζει η ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μαθητές που θα κληθούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση στο πλαίσιο παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας που θα διεξαχθεί στον Βόλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Ergon Showground (συγκρότημα Τσαλαπάτα) τo Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 – 17:00.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως στρατηγικός συνεργάτης του FLL (First Lego League) Greece και του Φιλεκπαιδευτικoύ Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact, διοργανώνει τον περιφερειακό προκριματικό Θεσσαλίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η σεζόν 2022-2023 του διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας First Lego League (FLL), είναι γεγονός για την Θεσσαλία. Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, με τη μορφή διαγωνισμού και αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανακαλυπτική μάθηση και την αγάπη για την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των παιδιών στις δυνατότητές τους κι ευνοώντας την ανάπτυξη πολύτιμων οριζόντιων δεξιοτήτων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαδίκτυο.

spot_img

spot_img