Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας  Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το  έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος  δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Κατά την 18η  συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου  εκφώνησε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών με την οποία η πρόεδρος του  Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, εκφώνησε   σε δημόσια συνεδρίαση την  ετυμηγορία των 13 τακτικών  δικαστών   για τους  δυο κατηγορουμένους.

Επικρατείας Νίκου Παππά  και του  επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, όπως και οι ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.
0  κ.  Παππάς βαρύνεται με  το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα),  αναφορικά με  τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού  των τηλεοπτικών αδειών το  έτος 2016 και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας. Στον τελευταίο θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κατά την 18η  συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου  εκφώνησε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών με την οποία  για την αθωότητα ή μη του πρώην υπουργού  Επικρατείας Νίκου Παππά  και του  επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, όπως και οι ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι.

spot_img

spot_img