Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού.
Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων θα παρουσιάσει στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περίπου το 80% των εκλεκτών για τη μάχη των εκλογών στα οποία φυσικά περιλαμβάνονται όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος.

Το προφίλ των υποψηφίων
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο βήμα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων αφού θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με αντικείμενο την προεκλογική «τελική ευθεία». Όσον αφορά τα ίδια τα ψηφοδέλτια σήμερα αναμένεται να εγκριθεί περίπου το 80 με 85% των υποψηφίων. Αφήνοντας έτσι περιθώριο και για νέες υποψηφιότητες το επόμενο διάστημα, κάποιες από τις οποίες θα είναι όπως λέγεται ηχηρές, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο και πολύ πιο κοντά στην κάλπη θα ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Θυμίζουμε ότι για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχει προηγηθεί πολύμηνη διαδικασία από την τριμελή επιτροπή που έχει οριστεί για την κατάρτισή τους και αποτελείται από την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου. Εξυπακούεται ότι σαφή εικόνα και συνεχή εποπτεία της διαδικασίας κατάρτισης έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι πολιτικές στοχεύσεις που αναμένεται να απεικονιστούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική διεύρυνση του κόμματος σε ένα ευρύτατο πολιτικό πεδίο από τον χώρο του κέντρου έως και τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Επίσης η ύπαρξη έντονου τεχνοκρατικού στοιχείου με ανάλογες υποψηφιότητες προκειμένου να τονιστεί η αρτιότητα των κυβερνητικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα – σύμφωνα και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου- μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των γυναικών με μίνιμουμ το 50% των υποψηφίων ενώ σε σημαντικό βαθμό θα υπάρξουν νέα πρόσωπα γεγονός που θα επηρεάσει αποφασιστικά και τον ηλικιακό μέσο όρο των υποψηφίων. «Κορμός» των ψηφοδελτίων θα είναι φυσικά όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν να «κυνηγήσουν τον σταυρό» για μία ακόμη θητεία καθώς και αρκετοί επιλαχόντες της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση των νικητών από την πρώτη Κυριακή – Σε πανικό ο Μητσοτάκης [vid]

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί νικητής από τις πρώτες εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή, από την Καρδίτσα.

Όταν θα πάμε στο Μαξίμου, ο Μητσοτάκης να μας παραδώσει με αξιοπρέπεια την εξουσία της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι διεκδικεί στη δεύτερη κάλπη την αυτοδυναμία «και πιστεύουμε ότι μπορούμε να την πετύχουμε». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν «να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος».

Επίσης, υποστήριξε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, τόνισε ότι όποτε και αν στηθούν κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηττηθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό, καθώς γνωρίζει ότι η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του γιατί «έρχεται η ώρα που δε θα τον κρίνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις, αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού που εξαπάτησε, επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία. Προεξοφλεί ότι θα είναι άκαρπη η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Κάλεσμα για τηλεμαχία, ακόμη και στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «θέλουμε εκλογές αυτές να είναι ουσιαστικού πολιτικού και προγραμματικού διαλόγου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος κρύβεται τα τελευταία 7 χρόνια φοβούμενος να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες: news247 , iefimerida.gr

spot_img
spot_img