Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Νέα δημοτική βιβλιοθήκη στην Ελασσόνα

Τη σύμβαση για το έργο «Διαμόρφωση χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας  «ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ » κ. Κωνσταντίνο Γκουγκουλή, με έδρα τη Λάρισα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 192.200,00 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από πιστώσεις «ΣΑΤΑ».

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης  ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, καθώς ξεκινάνε οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ένα έργο που είχαμε δεσμευτεί ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023. Ο Δήμος μας θα διαθέτει πλέον μία υπερσύγχρονη κεντρική βιβλιοθήκη, η οποία θα αποτελέσει εστία φιλαναγνωσίας και πνευματικής δημιουργικής συνύπαρξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και κάθε δημοτικής κοινότητας. Η αξία των βιβλιοθηκών είναι αδιαμφισβήτητη, αφού αποτελούν θεματοφύλακες της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου και βασικοί παράγοντες υποστήριξης και ενίσχυσης της παιδείας, της έρευνας, της επιστήμης και γενικότερα της πνευματικής δημιουργίας και του πολιτισμού».

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά στη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας από το Πνευματικό Κέντρο «Βασ. Κυλώνη» στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας, όπου θα διαμορφωθούν συνολικά τέσσερις αίθουσες, δύο χώροι για τουαλέτες και ένας χώρος τουαλέτας ΑμεΑ. Ο νέος σχεδιασμός της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει αναγνωστήριο, αίθουσα τεχνολογίας, αναγνωστήριο για παιδιά και μια αίθουσα για το διοικητικό και βιβλιοθηκονομικό προσωπικό.

Τεχνική περιγραφή του έργου:

 1. Καθαίρεση τμήματος υπάρχουσας τοιχοποιίας.
 2. Καθαιρέσεις (σαθρών επιχρισμάτων εσωτερικά των χώρων)
 3. Καθαίρεση εξωτερικής πόρτας κύριας εισόδου και αντικατάσταση με νέα αλουμινίου συρόμενη με υαλόθυρες.
 4. Καθαίρεση υαλόθυρας εσωτερικού χωρίσματος διαδρόμου. Προσθήκη νέας υαλόθυρας για διαχωρισμό της βιβλιοθήκης από άλλες χρήσεις.
 5. Καθαίρεση όλων των εσωτερικών κουφωμάτων των αιθουσών και αντικατάσταση με νέα ξύλινα πρεσσαριστά.
 6. Στα W.C θα αντικατασταθούν όλες οι σωληνώσεις με νέες και τα είδη υγιεινής.
 7. Αποξήλωση όλων των δαπέδων και πλακιδίων από τα W.C.
 8. Επίστρωση δαπέδων με πλακίδια 60Χ120cm πορσελάνη τύπου μωσαϊκό.
 9. Επίστρωση δαπέδου βινυλίου.
 10. Εσωτερικοί χρωματισμοί με πλαστικό χρώμα.
 11. Στην είσοδο της βιβλιοθήκης θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί στέγαστρο για την προστασία από τη βροχή αλλά και φωτισμό. Η κατασκευή συνεχίζει εσωτερικά του διαδρόμου σαν οροφή. Η κατασκευή είναι από στραντζαριστή λαμαρίνα 3mm, διαστάσεων 1X2m ανά φύλλο και συνολικά χρειάζονται 9 φύλλα κολλημένα μεταξύ τους, κομμένη σε cnc με εσωτερικό led φωτισμό
 12. Κατασκευή όλων των βιβλιοθηκών από μελαμίνη.
 13. Κατασκευή πλαισίων στις εσωτερικές πόρτες σε συνέχεια των βιβλιοθηκών του διαδρόμου από την ίδια μελαμίνη, αλλά σε χρώμα λευκό και την αντίστοιχη περιγραφή-αρίθμηση της αίθουσας σε αυτό.
 14. Σε όλες τις αίθουσες γίνεται ψευδοροφή με σκελετό γυψοσανίδας και επένδυση γυψοσανίδας.
 15. Επένδυση της οροφής του διαδρόμου με γυψοσανίδα οροφής επενδεδυμένη με ξύλινη επιφάνεια από καπλαμά δρυός. Σ΄ αυτήν τοποθετείται Led φωτισμός με προφίλ αλουμινίου και led ταινίες.
 16. Κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και συστήματος ψύξης-θέρμανσης-κλιματισμού-εξαερισμού.

TAGS:

spot_img

spot_img