Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μηταράκης: Το μεταναστευτικό είναι υπό έλεγχο πλέον

Τη Δυτική Λέσβο επισκέφτηκε την Πέμπτη (09/02) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε στα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Ο κύριος Μηταράκης επέβλεψε τις εργασίες στο νέο γήπεδο 5×5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμινέας, όπως και το νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το σημείο περισυλλογής σωσιβίων στον Μόλυβο, από όπου και τόνισε πως “είναι σημαντικό, πλέον το μεταναστευτικό που βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων”.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν την χρηματοδότηση 6 έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312,00 ευρώ αφορούν σε έκτακτες επιχορηγήσεις – αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη. Από πλευράς του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε πως “έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση.

Πρέπει να πιστωθεί στον κ. Υπουργό ότι έχουν ελεγχθεί πλέον οι ροές”. Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε: “Είμαστε στην παλιά χωματερή, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, σε μια περιοχή όπου μισό εκατομμύριο και περισσότεροι μετανάστες ήρθαν τα χρόνια των ανοιχτών συνόρων. Μια θάλασσα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς έμπαιναν σε βάρκες για να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράτυπα. Σε αυτό το σημείο είχαν μαζευτεί 15.000 κυβικά μέτρα σωσίβια, τα οποία ο Δήμος καθάρισε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι σημαντικό, πλέον το μεταναστευτικό που βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων. Αντίθετα η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, περιορίζοντας τις ροές, αλλά το σημαντικότερο, περιορίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Κι αυτό φαίνεται περισσότερο από πουθενά, εδώ, στη Λέσβο.”

spot_img
spot_img