Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μια διαφορετική «συνέντευξη» παραχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας σε μαθητές του ΕΠΑΛ

Σε ρόλο «δημοσιογράφων»  μαθητές του ΕΠΑΛ Ελασσόνας, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ελασσόνας  κ. Ν. Γάτσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Στόχος του συγκριμένου προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να γίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και για τον λόγο αυτό, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι υποψήφιοι junior και senior ambassadors του ΕΠΑΛ Ελασσόνας, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μία συνέντευξη με τον Δήμαρχο κ. Γάτσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτήσεις και την κατανομή των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τους δήμους, την ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία covid-19, το ρόλο της Ευρώπης στην ανάπτυξη, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, καθώς και για το τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Πράσινη  συμφωνία.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως σύνδεσμος μεταξύ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση τονίζοντας: «Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία να ενημερωθούν για θέματα που συνδέουν την αυτοδιοίκηση  με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επαφή με τη νέα γενιά πέρα από ευχάριστη  είναι πάντα εποικοδομητική. Μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για να καταφέρουμε κι εμείς ως διοίκηση να γίνουμε καλύτεροι».

Από την πλευρά τους οι μαθητές ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Δήμαρχο για την ανταπόκριση στο αίτημά τους, για την εποικοδομητική συζήτηση καθώς και για την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός σε παρόμοιες δράσεις του σχολείου τους στο μέλλον.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Γιαννάκου Λαμπρινή-Φιλόλογος, Χατζηλέλεκα Κωνσταντίνα-Πληροφορικός, Μπρουζιούτη Ξανθή-Οικονομολόγος, Ζήκου Σοφία-Χημικός, Λεοντόπουλος Στέφανος-Γεωπόνος  και Σδρένια Μαρία καθηγήτρια Αγγλικών.

spot_img
spot_img