Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Με Μητσοτάκη και Γεωργαντά συναντήθηκαν οι αγρότες το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα

Με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο ξενοδοχείο Divani, στη Λάρισα.

Οι αγρότες έθεσαν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό τα “καυτά” αιτήματα που κυριάρχησαν στα μπλόκα των προηγούμενων ημερών όπως, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, επιδότηση σε μέσα και εφόδια και ζωοτροφές, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε όλα τα προϊόντα που πουλήθηκαν σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έθεσαν επίσης, το ζήτημα αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, ενώ ζήτησαν τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους αφήνουν εισόδημα, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ώστε να ζουν αλλά και να συνεχίζουν την καλλιέργεια.

Σύμφωνα με τους αγρότες ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για περαιτέρω παροχές, πέρα από τα όσα έχουν ήδη δοθεί, ενώ ειδικά για το βαμβάκι πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη και εξαγγελίες.

spot_img
spot_img