Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

«Μαζί για το Πήλιο»: Επίσημη η υποψηφιότητα Χαλέβα – «Ζητώ τη στήριξη όλων των πολιτών»

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε η νέα αυτοδιοικητική παράταξη για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα – Μηχανικό και Περιφερειακό Σύμβουλο, Κώστα Χαλέβα.

Ο κ.Χαλέβας αναφέρθηκε στα σχέδια του για το Νότιο Πήλιο, από όπου και κατάγεται, τους στόχους που έχει θέσει για την αξιοποίηση του τόπου, με νέες θέσεις εργασίας, σύγχρονο οδικό δίκτυο αλλά και όπως τόνισε: «Να δώσουμε νέο στίγμα στον Τουρισμό, να δώσουμε ώθηση στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία».

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην πρωτολογία του:

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας και ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα πολιτών και φορέων και να δημιουργήσω μία αυτοδιοικητική παράταξη που θα διεκδικήσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Επιστρέφω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου για να εργαστώ σκληρά, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο μετερίζι, οι πολίτες με έχουν κατατάξει.

Περπατώντας καθημερινά στα χωριά του Νοτίου Πηλίου, διαπίστωσα με θλίψη μία εικόνα που δεν αξίζει στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτή την εικόνα θέλω να αλλάξω, με τις επιστημονικές μου γνώσεις, την εμπειρία μου και τον σχεδιασμό που κάνουμε με τους πολύτιμους συνεργάτες μου.

Ιδρύσαμε την παράταξη «Μαζί για το Πήλιο». Και σκοπός μας είναι ακριβώς αυτός. Να ενώσουμε τους ανθρώπους, να εργαστούμε σκληρά για την πιο όμορφη γωνιά της Ελλάδας.

Να αναδείξουμε αυτή την παρθένα ομορφιά στα πέρατα του κόσμου.

Να δώσουμε νέο στίγμα στον Τουρισμό.

Να δώσουμε ώθηση στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Να λύσουμε χρόνια πολεοδομικά προβλήματα.

Να προσφέρουμε πρόσβαση σε όλους με σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Να δώσουμε την προσβασιμότητα παντού σε Άτομα με Αναπηρία και ιδιαίτερα στα δημοτικά κτίρια και στους κοινόχρηστους χώρους.

Να διεκδικήσουμε οικονομικούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες μας.

Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω μαζί μου όλους τους κατοίκους του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δεν πρόκειται για προσωπικό στοίχημα, αλλά για μία υποχρέωση που αισθάνομαι απέναντι στους ανθρώπους που με στήριξαν επαγγελματικά και προσωπικά. Στους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα μαζί τους, συνεργάστηκα και συμπορεύτηκα.

Η αυτοδιοικητική παράταξη «Μαζί για το Πήλιο» δεν είναι ένας κομματικός συνδυασμός. Δέχεται μόνο ανθρώπους που θέλουν αληθινά να προσφέρουν στον τόπο τους και νιώθουν την ανάγκη να εργαστούν για τον τόπο που ζούνε.

Για ανθρώπους που θέλουν ένα Πήλιο σύγχρονο και ισχυρό, που δε θα είναι ουραγός των εξελίξεων.

Ζητώ τη στήριξη όλων των πολιτών και δίνω το χέρι σε έναν έναν ξεχωριστά με αισιοδοξία για τη νίκη, σιγουριά και ελπίδα.

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών: «Οι συνεργασίες οι δικές μας είναι οι πολίτες του Πηλίου. Ικανά στελέχη υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είμαστε καθαρά αυτοδιοικητικοί. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν εκδηλώσει τη θέληση τους να συμπορευτούμε προέρχονται από όλους τους χώρους. Σεβόμαστε τα ικανά άτομα από όπου και εάν προέρχονται, θέλουν τους ικανούς δίπλα μας για να δώσουμε λύσεις».

Για το πότε θα ανακοινωθεί ο τελικός συνδυασμός: «Θέλω να ενημερώσω ότι οι υποψηφιότητες είναι πάρα πολλές, συνεχίζουμε να δεχόμαστε υποψηφιότητες. Ο στόχος μας είναι να επιλέξουμε τους ικανότερους. Σημασία δεν έχει μόνο να θέλουν αλλά και να μπορούν. Σύντομα θα γίνει η επιλογή να συμμετέχουν στον συνδυασμό και θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νότιο Πήλιο: «Το μεγαλύτερο και το πιο σοβαρό πρόβλημα, το οποίο είναι υπαρκτό από το 2018, είναι ότι δεν μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν οικόπεδα, λόγω απόφασης του ΣτΕ. Να σημειώσω ότι δεν παραβρέθηκε κανένας ώστε με τα στοιχεία που θα δινόντουσταν να είχαμε μία διαφορετική έκβαση. Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα, για να μπορεί ο κόσμος να πάρει επιδοτήσεις αλλά και να κτίσει».

Τι θα κάνετε εσείς για αυτό εφόσον σας επιλέξουν οι δημότες: «Μία απόφαση του ΣτΕ που κατήργησε τα όρια οικισμού, έχει ως αποτέλεσμα να μην ξέρουν εάν οι δημότες εάν η περιουσία τους είναι εντός ή εκτός σχεδίου. Η απόφαση του ΣτΕ ήταν σωστή με τα στοιχεία που έχει. Εγώ εχώ καταθέσει την πρόταση μου εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρότεινα στον αρμόδιο Υπουργό να γίνει ότι έγινε και στο Ρέθυμνο, όπου προέκυψε το ίδιο πρόβλημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε με απόφαση ότι τα όρια ήταν σωστά, πήγαν στην Αποκεντρωμένη, η οποία και συμφώνησε και προώθησαν τη νέα απόφαση στο ΣτΕ. Αυτή η διαδικασία διήρκησε επτά μήνες. Εάν είχαν γίνει όλα αυτά, στο Νότιο Πήλιο θα είχαμε λύση εδώ και τρία χρόνια».

Είναι το ψηφοδέλτιο σας, ένα αντάρτικο απέναντι στον κ.Μιτζικό: «Αντάρτης στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ. Εργάστηκα, δούλεψα αλλά αντάρτης όχι. Χρίσματα από τα κόμματα δεν δίνονται πλέον, παρά μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Γνωρίζετε τις σχέσεις που έχω με την κυβέρνηση, η οποία και σέβεται τα αυτοδιοικητικά σχήματα».

spot_img

spot_img