Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κουρέτας: Ήθελα να ακούσω πρώτος το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας – Είμαι σίγουρος ότι θα συνδιαμορφώσουμε με τον Πρωθυπουργό την πρόταση για τη Θεσσαλία μας

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρεται στη σημερινή παρουσίαση του σχεδίου της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, η οποία θα γίνει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δηλώνει σίγουρος πως θα κληθεί από τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με την επιστημονική ομάδα που έχει συγκροτήσει, ώστε να συνδιαμορφώσουν την πρόταση για τη Θεσσαλία.

Συνάμα κάνει έναν πρώτο απολογισμό όσων έγιναν για την άμεση θωράκιση της περιοχής.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δημήτρη Κουρέτα:

«Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρικη θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας . Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά ειμαι σίγουρος ότι θα κληθω με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει . Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών στην προ daniel εποχή και οριστικής διαμόρφωσης των αναχωμάτων η οποία κοστίζει 530 εκατομμύρια και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί από την κυβέρνηση ώστε το φθινόπωρο να μας βρει οχυρωμένους . Η πρόχειρη επιδιόρθωση των αναχωμάτων και ο ικανοποιητικός καθαρισμός των ρεμάτων της Μαγνησίας και ο πρόχειρος των ρεμάτων και ποταμών της υπόλοιπης Θεσσαλίας έχει ήδη γίνει και κόστισε 82.5 εκατομμύρια . Επιχειρήσαμε σε 395 σημεία και έγιναν οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σύμφωνα με την κοινη στρατηγική με τα υπουργεία υποδομών , εσωτερικών και πολιτικής προστασίας . Άγρυπνοι δύο μήνες. Αρα όσοι με ρωτάτε για την σημερινή ανακοίνωση του αντιπλημμυρικου προγράμματος , κρατώ την ουσία που λέει ότι θα συνδιαμορφώσουμε με την κυβέρνηση την τελική πρόταση σε λίγο καιρό . Σε λίγο όμως».

spot_img
spot_img