Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κουρέτας: 14 χρόνια δεν υπήρχε μια αντιπλημμυρική μελέτη για τη Θεσσαλία

Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας κι αναφέρθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα των έργων και το σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρέτας «Στην προεκλογική περίοδο, προσπαθήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου να αναδείξουμε το πρόβλημα των πολιτικών, οι οποίες πολιτικές, έφθασαν την Θεσσαλία ανοχύρωτη. Προσπαθήσαμε να βάλουμε με στοιχεία και να δείξουμε ότι η Θεσσαλία θα μπορούσε να είναι κάπως αλλιώς. Με ποιον τρόπο, με ποιες πολιτικές και ειδικά αναδείξαμε τις πολιτικές εκείνες, που οδήγησαν την Θεσσαλία ανοχύρωτη. Εμφανιζόταν ένα τεράστιο έργο, τα οποία έργα στηρίζονταν σε μια συγκεκριμένη λογική.

Βλέποντας τώρα, σαν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αυτά τα οποία εγώ είχα περιγράψει, παρομοιάζει τη Θεσσαλία, σαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς φρένα, χωρίς φώτα και χωρίς καθρέφτες. Πρέπει να βάλουμε αυτό το αυτοκίνητο σε μια λογική, να αποκτήσει φρένα, να αποκτήσει φώτα, να αποκτήσει καθρέφτες κι αυτό είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο. Η αλλαγή αυτή που συνέβη στη Θεσσαλία δεν ήταν η αιτία η πλημμύρα, ήταν η αφορμή. Από κάτω, υπήρχαν πάρα πολλές αιτίες, για πάρα πολλά χρόνια, τις οποίες τις εξηγήσαμε και τις εξηγούμε τώρα, με πράξεις».

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αυτή τη στιγμή η περιφέρεια επιχειρεί σε 200 σημεία στη Θεσσαλία, έτσι ώστε, όπως τόνισε, να προστατευθούν άνθρωποι, οικισμοί και η αγροτική τους περιουσία, έτσι ώστε να μπορέσουν σιγά – σιγά να επιστρέψουν στις ζωές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα «Ένα δεύτερο σχέδιο είναι αυτό που συζητήσαμε με την κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αντιπλημμυρικά έργα σοβαρά και καθώς δουλεύαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες είδαμε ότι τα 14 χρόνια αυτά δεν υπήρχε ούτε μια αντιπλημμυρική μελέτη. Φαντάζεστε, μια περιφέρεια που χτυπήθηκε τόσο άσχημα από τον Ιανό και να μην υπάρχουν αντιπλημμυρικές μελέτες;».

spot_img
spot_img