Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κοπάνας : «Αποδοτική η λειτουργία του βιολογικού»

Στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας συνοδευόμενος από το γενικό διευθυντή Δημήτρη Κουτσιφέλη και την αντιπρόεδρο Δέσποινα Κότογλου. Ο κ. Κοπάνας συζήτησε με την υποδιευθύντρια αποχέτευσης, Σοφία Τρενσίντση για την εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού. Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επισκέφθηκε την καινούρια μονάδα επεξεργασίας (MBR) που κατασκευάστηκε από τον Αχιλλέα Μπέο πριν από ένα χρόνο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Σε δηλώσεις του ο Αργύρης Κοπάνας ανέφερε τα εξής: «για ακόμη μία φορά διαπιστώσαμε την εύρυθμη, αποδοτική, αποτελεσματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, που αποτελεί ‘’εγγύηση’’ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

«Όπως είναι γνωστό, συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, οι εγκαταστάσεις λυμάτων της πόλης μας, συνεπεία των θεομηνιών Daniel και Elias, δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες ‘‘λυμάτων’’, λόγω του πλημμυρισμού των δικτύων αποχέτευσης. Παρά το γεγονός αυτό, το οποίο δημιούργησε μια εντελώς διαφορετική ‘‘κινητικότητα’’ στις υπομονάδες της εγκατάστασης, ο βιολογικός συνέχισε χάριν στην ποιότητα κατασκευής και στο υψηλό επίπεδο επιστημονικής και τεχνικής γνώσης του προσωπικού, να είναι αποδοτικός. Σημαντικό ρόλο στην αποδοτικότητα του συστήματος επεξεργασίας διαδραμάτισε στις θεομηνίες και βέβαια συνεχίζει να διαδραματίζει η νέα μονάδα MBR (μεμβράνες) που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η νέα μονάδα επεξεργασίας επεξεργάζεται το 25% του εισερχόμενου λύματος με τριτοβάθμια απόδοση. Πρόκειται για ειδικές μεμβράνες υψηλής τεχνολογίας βιολογικής επεξεργασίας, που επεξεργάζονται σημαντικές ποσότητες ρυπαντικών φορτίων σε λιγότερο χρόνο ενώ παράλληλα συντελούν στην άριστη λειτουργία και απόδοση του συμβατικού συστήματος».

Τέλος, ο κ. Κοπάνας υπογράμμισε ότι: «σήμερα ο βιολογικός δέχεται και επεξεργάζεται λύματα 45.000-48.000 κυβικά μέτρα ανά ημέρα , απαλλάσσοντας τον Παγασητικό από τόνους ρυπαντικού φορτίου και εξασφαλίζοντας τις ποικίλες χρήσεις της θάλασσας από τους συνδημότες μας».

spot_img
spot_img