Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κόκκαλης σε Πλεύρη: Αποκαταστήστε άμεσα την αδικία σε βάρος των Κοινωνικών Λειτουργών στα Νοσοκομεία

Την άμεση αποκατάσταση της αδικίας έναντι του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών των νοσοκομείων και την ένταξη τους στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας – Σ.Κ.Λ.Ε (ΝΠΔΔ) , σύμφωνα με την οποία  εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για την αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση εις βάρος των Κοινωνικών Λειτουργών  που εργάζονται στα νοσοκομεία, σχετικά με τον προσδιορισμό των νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και τη μη ένταξη της ειδικότητας των Κοινωνικών Λειτουργών στις ανωτέρω κατηγορίες.

Επισημαίνεται η αναγκαιότητα συμπερίληψης των Κοινωνικών Λειτουργών στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς «ως επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και πρόνοιας, απασχολούνται με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με το προσωπικό που λαμβάνει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής απασχόλησης.»

Επιπλέον αναφέρεται ότι «η παντελής εξαίρεση του κλάδου από την οποιαδήποτε κατηγορία δικαιούχων του επίμαχου επιδόματος αποτελεί αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση, η οποία παραβιάζει ευθέως την συνταγματική αρχή της ισότητας και την εξ αυτής απορρέουσα αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων» και ζητούν την ένταξη του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών των νοσοκομείων στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.»

spot_img

spot_img