Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών και στη Θεσσαλία

Με τετρακόσιους περίπου ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων κατοικίας συνεχίζεται στη Θεσσαλία το προσεχές διάστημα η επίθεση στην ιδιωτική περιουσία πολιτών.

Οι επισπεύδουσες τράπεζες επανέρχονται και ήδη συμβολαιογραφικά γραφεία προχωρούν τις διαδικασίες.

Αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα βρεθούν το προσεχές διάστημα οι Θεσσαλοί δανειολήπτες, με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, να ανεβάζουν ρυθμούς, προγραμματίζοντας πάρα πολλούς πλειστηριασμούς.

Το τελευταίο διάστημα διενεργούνται πάρα πολλοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με αποτέλεσμα την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων προς ικανοποίηση των πιστωτών.

Πολύ μεγάλο μέρος των δανείων τα τελευταία χρόνια έχει μεταφερθεί από τις τράπεζες σε funds. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, λοιπόν, θα γίνουν ιδιοκτησίες μικρομάγαζων του Λουξεμβούργου. Οι τράπεζες έχουν, κατ’ ουσία, πουλήσει τα δάνεια σε απίστευτα χαμηλές τιμές σε funds.

Με τις τιμές, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες, να έχουν εκτοξευτεί είναι βέβαιο πως θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις είτε αυτές αφορούν σε παλαιές οφειλές είτε και σε όσες έχουν ρυθμιστεί.

spot_img
spot_img