Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης στο Φόρουμ των Δελφών: Θα κλείσουμε τη διαφορά με την ΝΔ τους επόμενους μήνες

«Έχουμε ανανεώσει το κόμμα μας. Είμαστε ένα μεγάλο κίνημα που είναι ορατό» ανέφερε από το 9ο Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας βέβαιος πως «θα κλείσουμε αυτή τη διαφορά (με την ΝΔ) τους επόμενους μήνες και θα εκπλήξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στις επόμενες εκλογές».

Συμφωνώντας πως στη χώρα υπάρχει οικονομική σταθερότητα, «αν δούμε τη σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «είμαστε οι τελευταίοι σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 10%. «Αυτό δεν είναι μια εξωστρεφής οικονομία. Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά», τόνισε.

Ως προς το μοντέλο που οραματίζεται για την ελληνική κοινωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ ανέφερε πως προεξάρχουσα θέση σε αυτό θα έχουν το κράτος δικαίου και η ρύθμιση των ανοιχτών αγορών, λέγοντας για την κυβέρνηση πως «στη ρύθμιση των ανοιχτών αγορών ακόμη και στον τομέα της ενέργειας εν έχουν κάνει τίποτα».

«Η πρώτη τραπεζική κατάρρευση στο δυτικό κόσμο ήταν σε αυτή τη χώρα» υπενθύμισε ακόμη ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε «αν η οικονομία είναι σε ανάπτυξη γιατί αποεπένδυσαν από τον τραπεζικό τομέα», μιλώντας για την κυβέρνηση.

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα του κόμματός του, «νομίζω ότι εδώ είναι θέμα ετικέτας», εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι «οι άνθρωποι το πρωί όταν ξυπνάνε και σκέφτονται πως θα πληρώσουν τους λογαριασμούς δεν το σκέφτονται αυτό». «Αν αυτή η χώρα ήταν μια θετική οικονομία, δεν θα είχαμε τις πιο ακριβές κατοικίες στην Ευρώπη» συνέχισε, παρατηρώντας πως «χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις για λύσουμε μεγάλα προβλήματα». Θα ήμασταν κεντροαριστεροί όμως αυτό δεν αρκεί, όπως δήλωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «εμείς καλύπτουμε αυτό το κενό».

spot_img

spot_img