Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Καρναβάλι… και στην Πύλη και στους Γόμφους

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Πύλης προετοιμάζονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τις Τοπικές Κοινότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών.

Στην έδρα του Δήμου, στην Πύλη για πρώτη φορά φέτος η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου θα έχουμε την καρναβαλική παρέλαση με χορούς, τραγούδια και ατελείωτο κέφι την Κυριακή της Αποκριάς.

Μία παρέλαση με άρματα και πλήθος καρναβαλιστών η οποία θα ξεκινά από το ΕΠΑΛ Πύλης στις 5 το απόγευμα και θα καταλήγει στο χώρο του Δημαρχείου όπου εκεί θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου και θα σταλούν στον ουρανό χάρτινα φαναράκια με τις ευχές μας για ένα καλό τριώδιο.

Ο Δήμος Πύλης προχωρά και φέτος στην διοργάνωση κεντρικού ενιαίου Καρναβαλιού στην Τοπική Κοινότητα Γόμφων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γόμφων. Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00.

Σας καλούμε να αφήσουμε στην άκρη ότι μας απασχολεί, να διασκεδάσουμε μαζί, να χαρούμε, να ξεφαντώσουμε αλλά και να προσφέρουμε χαρά στους γύρω μας με παρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα, λαγάνα, τσίπουρο και κρασί στην πλατεία του χωριού.

Επίσης την καθαρά Δευτέρα πολλές Κοινότητες του Δήμου μας, ο Άγιος Βησσαρίωνας, η Φιλύρα, η Πιάλεια, το Ελευθεροχώρι, η Φήκη αλλά και οι Καλόγηροι θα αναβιώσουν τα κούλουμα προσφέροντας την παραδοσιακή φασολάδα στους παρευρισκόμενους με ελιές και χαλβά.

Από τον Δήμο Πύλης

spot_img
spot_img