Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η Ζέττα Μακρή στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Θεσσαλίας

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, παραβρέθηκε στην έναρξη του περιφερειακού διαγωνισμού Θεσσαλίας FIRST® LEGO® League Thessaly, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, μια συνδιοργάνωση της Eduact και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κα Μακρή χαιρέτισε την συμμετοχή των 17 ομάδων και των 170 παιδιών, που έδωσαν το δυναμικό «παρών» σε έναν διαγωνισμό – γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και απευθύνθηκε στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους προπονητές- εκπαιδευτικούς, τους οποίους συνεχάρη για την παρουσία τους στη διαγωνιστική διαδικασία, που είναι μια από τις οκτώ που θα διεξαχθούν περιφερειακά, φέτος, στην Ελλάδα και θα οδηγήσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου διαγωνισμού Ρομποτικής για παιδιά.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε τη στόχευση του ΥΠΑΙΘ για το σχολείο των σύγχρονων δεξιοτήτων μέσα και από την επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό ρομποτικής στα σχολεία.

Το έργο, το οποίο βρίσκεται στη φάση των υπογραφών συμβάσεων προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού ρομποτικής, αφορά περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών, νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.
Ο στόχος της προμήθειας του εξοπλισμού ρομποτικής και STEΑM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) είναι η συμμετοχή των μαθητών σε διασκεδαστικές και συναρπαστικές διαδρομές μέσα από την επιστήμη, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία.

Κλείνοντας, η κα Μακρή επιβράβευσε την προσπάθεια, την επιμονή, την έμπνευση, τη συνεργασία, το συνολικό έργο των ομάδων, που συνεργάστηκαν πάνω στο θέμα του φετινού διαγωνισμού επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους για να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, μια ανάγκη που καλεί σε επιτακτικές, άμεσες και βιώσιμες λύσεις, μέσα από καινοτόμες προτάσεις, που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια και συναντούν την παγκόσμια ερευνητική, επιστημονική και καινοτόμα διάσταση της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

spot_img
spot_img