Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 363.000 οχήματα λόγω φόβων ότι το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης θα προκαλέσει ατύχημα

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 363.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, λόγω έντονων φόβων ότι το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα. Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας δήλωσε ότι αυτό επιτρέπει στα οχήματα να «υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητα».

Παράλληλα, η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα της Tesla «περνούν διασταυρώσεις με παράνομο ή απρόβλεπτο τρόπο και αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης και πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος».

Για την ώρα, όπως αναφέρει η DailyMail, η Tesla θα κάνει διαθέσιμη δωρεάν μια over-the-air (OTA) ενημέρωση λογισμικού. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχουν συμβεί ατυχήματα, τραυματισμοί ή ακόμα και θάνατοι λόγω του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, 362.758 αυτοκίνητα Tesla ανακαλούνται από την εταιρεία, με τον CEO Έλον Μασκ να μην έχει ακόμη σχολιάσει την ανακοίνωση. Η ανάκριση αφορά τα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2023, Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2023 και Model Y που κατασκευάστηκαν από το 2020 έως το 2023.

spot_img
spot_img