Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Hurriyet: «Ο Ερντογάν θέλει εκλογές στις 14 Μαΐου- Διαφωνούν οι συνεργάτες του»

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Νοτιοανατολική Τουρκία άνοιξε έναν κύκλο συζητήσεων για αναβολή των προεδρικών εκλογών.

Στη γειτονική χώρα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαϊου όπως είχε ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα όμως με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να μην αναβληθούν.

Από την άλλη, στενοί συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και μέλη του κυβερνητικού κόμματος δεν φαίνεται πως συμμερίζονται αυτή την άποψη. Συγκεκριμένα το επιτελείο του Τούρκου προέδρου τον συμβουλεύει οι εκλογές να διεξαχθούν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η Hurriyet αναφέρει ότι μέλη του κόμματος υποστηρίζουν πως ο χρόνος δεν επαρκεί να προετοιμαστούν κατάλληλα για μία εκλογική αναμέτρηση έπειτα από το χτύπημα του φονικού σεισμού.

Eπίσης θεωρείται δύσκολο στις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό να ψηφίσουν κανονικά οι πολίτες τον Μάιο καθώς οι εργασίες απομάκρυνσης αρκετό χρόνο ώστε να ολοκληρωθούν.

Αλλά και η 18η Ιουνίου δεν φαντάζει ιδανική ημερομηνία καθώς συμπίπτει με την περίοδο προσκυνήματος.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, με τον Ερντοηάν να έχει συνάντηση για το θέμα και με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τους αναπληρωτές προέδρους της ομάδας του κόμματος

spot_img
spot_img