Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Ο χρόνος εκλογών στην Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από τυχόν αλλαγές στην Τουρκία

Δεν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα  να μείνει αδρανής μπροστά σε αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι τυχόν αλλαγές στο χρόνο των εκλογών στη γείτονα χώρα δεν πρόκειται να επηρεάσει τον χρόνο των εκλογών στη χώρα μας.

Ήμασταν από τους πρώτους που σπεύσαμε να βοηθήσουμε, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κάνουν σπουδαία δουλειά, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και επισήμανε: «Εμείς πάντα λέμε ότι με τον τουρκικό λαό δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα. Λέγαμε ότι η επιθετική ρητορική δεν βοηθά σε τίποτα, συνεπώς με δεδομένο ότι είμαστε δίπλα, η Ελλάδα έτρεξε από τους πρώτους να βοηθήσει. Οι περιττές εντάσεις δεν χρειάζονται», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ελπίδα να ανοίξει ένα παράθυρο μείωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία.  «Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός. Αυτό μπορεί να το δει ο τουρκικός λαός» υπογράμμισε. Αναφορικά με τους Έλληνες που αγνοούνται τόνισε πως μέσα στο χάος που επικρατεί στην Τουρκία, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν.

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα είναι εκεί» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ερώτηση εάν θα επηρεάσει τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα το ενδεχόμενο μετάθεσης του χρόνου εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τον πρωθυπουργό και δεν ετεροπροσδιορίζονται από γεγονότα σε άλλα κράτη. «Ο χρόνος των εκλογών έχει λίγο-πολύ προσδιοριστεί, ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύει, δεν έχει αλλάξει κάτι» είπε.

 

spot_img
spot_img