Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Επέκταση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στις Τοπικές Κοινότητες Χάλκης Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου και κλιμακίου  από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) στα γραφεία της εταιρείας όπου αρχικά ο Δήμαρχος τόνισε την ικανοποίηση του για τη άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την εξέλιξη των ενεργειών για την τροφοδότηση των περιοχών της Χάλκης και του Μελισσοχωρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν στη συνέχεια της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ  και στο Δήμο Κιλελέρ αλλά και στην προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται, για να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο το κλιμάκιο  της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι προγραμματίζει την υλοποίηση των συνδέσεων  και την επέκταση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στις Τοπικές Κοινότητες  Χάλκης Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή η  δυνατότητα σύνδεσης στο Δίκτυο ακόμα περισσοτέρων κατοίκων σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας.

Με γνώμονα την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επέκταση του Δικτύου όχημα εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα βρίσκεται στις κοινότητες Χάλκης και Μελισσοχωρίου, με σκοπό να τους ενημερώσει και να καταχωρήσει τις αιτήσεις και συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο καθώς και για να συμβάλει στην ενημέρωση τους για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, ορίστηκε το παρακάτω πρόγραμμα επίσκεψης με ώρες εκτέλεσης της δράσης 18:00-21:00 στη Χάλκη την Πέμπτη 02/03/2023, και στο Μελισσοχώρι την Τρίτη 07/03/2023 (η ακριβής χωροθέτηση του οχήματος θα οριστικοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη συνδεθεί με το Δίκτυο Διανομής του Φυσικού Αερίου οι  Τοπικές Κοινότητες  της Νίκαιας και του Ομορφοχωρίου, οι κάτοικοι των οποίων απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης του. Στον αμέσως επόμενο σχεδιασμό της εταιρείας ο Θανάσης Νασιακόπουλος ζήτησε στην επέκταση του δικτύου να προβλέπεται να περιληφθούν και οι τοπικές κοινότητες της Γαλήνης και του Πλατυκάμπου κάτι που έγινε δεκτό από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε: «Στο πρόγραμμα για τη δεύτερη θητεία μας στη Δημοτική Αρχή είχαμε εξαγγείλει με σαφήνεια ότι θα σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επεκτείνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου και σε άλλες κοινότητες  του Δήμου μας. Σήμερα πιστοποιούμε την πραγματοποίηση των εξαγγελιών μας με την επέκταση του  Δικτύου Διανομής του Φυσικού Αερίου στη Χάλκη και το Μελισσοχώρι. Είναι προφανές ότι θα συνεχίσουμε τις ενέργειες έτσι ώστε να ενταχθούν στο Δίκτυο περισσότερες κοινότητες του Δήμου οι κάτοικοι των οποίων θα ωφεληθούν από τη χρήση του».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Τρ. Τσινούλης και Κ. Φιλιππούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δ. Μπετχαβές και από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ  η Ε. Καλογήρου Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων για την περιοχή της Θεσσαλίας, ο Ε. Σινάνης Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης Δικτύου Θεσσαλίας και ο Δημήτρης Πώποτας Διευθυντής Περιοχής Θεσσαλίας.

spot_img

spot_img