Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση σε σχολεία του Δήμου Κιλελέρ για τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Κιλελέρ ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Λύκειο Νίκαιας όπου κλιμάκιο από το Δήμο Κιλελέρ αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κουκούτση και τα μέλη της επιτροπής του Πανελλαδικού Σωματείου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων «Ελεύθερος», Ελένη Μπαρμπαλιού και Εύη Ευσταθίου επισκέφθηκαν το σχολείο για ενημερωτική εισήγηση στους μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου με θέμα ” Εμείς και τα αδέσποτα ζώα.”

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση και ενημερωθήκαν για τον τρόπο που μπορούν να μειωθούν τα αδέσποτα μέσω της στείρωσης και της υιοθεσίας. Επίσης έμαθαν για τη γλώσσα του σώματος των σκυλιών και πως συμπεριφερόμαστε όταν συναντούμε ένα άγνωστο ζώο. Ενημερωθήκαν για τις υποχρεώσεις του κηδεμόνα, τη φροντίδα των ζωών, την κακοποίηση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέλος δόθηκε έμφαση στην συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κουκούτσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά και την εθελοντική ομάδα που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα. Παράλληλα τόνισε πως στο Δήμο Κιλελέρ δίνεται καθημερινά διαρκής αγώνας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Οι δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, όπως οι ενημερώσεις που ξεκίνησαν στα σχολεία ή οι ενημερωτικές συναντήσεις, θα συνεχιστούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση τους. Αρχικός στόχος των ενημερωτικών διαλέξεων είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η προαγωγή της φιλοζωίας στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα. Μέσα από δράσεις αλλά και από συνέργειες με διαδημοτικούς οργανισμούς, καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Κιλελέρ.

Στόχος επίσης είναι η προώθηση των ενεργειών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Κιλελέρ βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει: Περισυλλογή, κτηνιατρική εξέταση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, στείρωση, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον και ενημέρωση των πολιτών. Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα είναι δείγμα Πολιτισμού της κοινωνίας μας. Σκοπός μας δεν είναι μονό να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει του νομικού πλαισίου που ισχύει, αλλά να λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά, με στόχο να προκαλέσουμε ευσυνείδητες συμπεριφορές των συνδημοτών μας».
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η διευθύντρια Αναστασία Παπαδημητρίου καθώς και καθηγητές του Λυκείου Νίκαιας.

spot_img
spot_img