Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στα «πράσινα» κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης σχολικού κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Καναλίων», συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.025.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα στο συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων και αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο, πιο λειτουργικό και φιλικό σχολικό κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Το βραβευμένο από την Ευρώπη πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτούμε, αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας σε περίπου 90 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια παντού στη Θεσσαλία με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας και επιπλέον οδηγεί σε εξοικονόμηση σημαντικών χρηματικών πόρων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του αναμένεται να αναβαθμιστεί στην Κατηγορία Α+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Θερμομόνωση στέγης.

– Θερμομόνωση κελύφους.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων.

– Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας και fan coil).

– Τοποθέτηση φωτιστικών LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος

spot_img
spot_img