Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Σκιάθο με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα

O Δήμος Σκιάθου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον διακεκριμένο καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι με θέμα «Επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη διαχείριση κινδύνων στον δήμο Σκιάθου σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης».
Μετά από πρόταση του Δήμου Σκιάθου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, με σκοπό την εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου με τίτλο «Επιχειρησιακός σχεδιασμός και οργάνωση για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών στο Δήμο Σκιάθου».
Στόχος της προγραμματικής είναι η εκτίμηση και ανάλυση φυσικών και συνοδών κινδύνων, οι οποίοι είναι δυνατό να εμφανισθούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, η ανάλυση και αποτύπωση πολεοδομικών και χωροταξικών στοιχείων τα οποία έχουν σχέση με τους κινδύνους, ο εντοπισμός και υπολογισμός πιθανοτήτων να σημειωθούν αρνητικές επιπτώσεις, καθώς και το μέγεθος των συνεπειών για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου με την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματική άμεση αντίδραση του Δήμου και οι εξειδικευμένες ενημερώσεις σε στελέχη και προσωπικό του Δήμου, ειδικές ομάδες πληθυσμού και στον γενικό πληθυσμό.
Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, την τελευταία 25ετία, έχει γυρίσει τον πλανήτη σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές του. Όταν εγκέλαδος, τσουνάμι, ηφαίστειο ή οποιοδήποτε καταστροφικό φαινόμενο αφήσει το αποτύπωμά του σε κάποια γωνιά της γης, μέσα σε μερικές ώρες ο Ευθύμιος Λέκκας θα είναι εκεί. Έχει ξεχωρίσει για το έργο του, την προσφορά του και τις αξίες του στον τομέα της κλιματικής κρίσης, διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών παγκοσμίως.

spot_img

spot_img