Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Εν αναμονή Μητσοτάκη στη Λάρισα οι αγρότες

Την απόφαση να αποχωρήσουν από το μπλόκο πήραν πριν λίγες ώρες οι αγρότες της Καρδίτσας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι και ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι αγρότες της Λάρισας από την άλλη, συνεδριάζουν την Τετάρτη στον Πλατύκαμπο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης τους με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Θάνο Πετραλιά, πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

«Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο, απειλώντας τη βιωσιμότητα του κλάδου ενώ οι ενισχύσεις, το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθεί εντός του Μαρτίου, για την απώλεια του χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προϊόντα όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα σταφύλια, τα μήλα και τα κεράσια, δεν αρκούν“ ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης η επιτροπή των αγροτών και επόμενος στόχος τους, είναι η συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Λάρισα, προσπαθώντας να αποσπάσουν τις θετικές απαντήσεις του πρωθυπουργού στα πάγια αίτηματά τους.

Και αν σκεφτούμε ότι υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με αυτά που ακούγονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Λάρισας (πέραν της Αττικής και του Έβρου), στην «καρδιά» του αγροτικού κόσμου της χώρας, ίσως και ο ίδιος επιδιώξει μια συνάντηση με τους αγρότες ώστε να αποκομίσει το όποιο προσωπικό και κομματικό όφελος εν όψει των Εθνικών Εκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί για μία ημέρα στην πόλη της Λάρισας, πιέζοντας αρκετά το πρόγραμμά του και το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι η ανοιχτή ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής, όπου αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. Από εκεί και πέρα, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

spot_img
spot_img