Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ήταν και πάει…

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου και με την ολοκλήρωση των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, η παρατεταμένη εκλογική περίοδος στη χώρα μας, αν προσθέσουμε φυσικά και τις βουλευτικές εκλογές που προηγήθηκαν, έφτασε στο τέλος της.

Θα μου πείτε τελειώσαμε με τις εκλογές;

Η απάντηση είναι όχι γιατί το 2024 θα έχουμε και τις Ευροεκλογές αλλά έχουμε ακόμη χρόνο έως τότε.

Ας μείνουμε στις πρόσφατες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν κυρίως τη Θεσσαλία, πλημμυρικών φαινομένων, καταστροφών και λάσπης που πολλές φορές δεν ήταν μόνο κυριολεκτική, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε ως επίθεση σε αντίπαλους συνδυασμούς και υποψηφίους θυμίζοντας άλλες εποχές.

Επιθέσεις υπήρχαν και μέσω των social media, είτε από «φιλικά» προσκείμενες σελίδες, προφίλ υποψηφίων ακόμα και ψεύτικα προφίλ που προσπαθούσαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη υπέρ κάποιου συνδυασμού.

Με το που τελείωσαν όμως οι εκλογές, εξαφανίστηκαν όλα με ένα τρόπο…μαγικό.

Φυσικά υπήρχε όμως και η μάχη, εκτός από τους επικεφαλής των συνδυασμών, σε Περιφέρεια και Δήμους, ανάμεσα στους υποψηφίους ακόμη και των ίδιων συνδυασμών.

Δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που έφτασαν στα αυτιά μας φράσεις όπως «δεν έχει ανάγκη αυτός από σταυρούς, βάλε στον…τάδε» η ακόμα και κατηγορίες κατά ατόμων, χωρίς φυσικά να έχουν κάποια βάση γιατί πολύ απλά θα μπορούσε να επέμβει ο εισαγγελέας και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Στις περιπτώσεις που υπήρξε και δεύτερη εκλογική μάχη, αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που εφόσον δεν εξασφάλισαν την εκλογή τους, αδιαφόρησαν για το τι θα απογίνει ο συνδυασμός την δεύτερη Κυριακή.

Κλείνοντας θα αφήσουμε τις περιπτώσεις υποψηφίων, που προστέθηκαν η υπήρχαν στα ψηφοδέλτια ως «βαριά» ονόματα, αλλά βάσει της σταυροδοσίας, είδαμε ότι ο κόσμος έχει διαφορετική άποψη γι αυτούς.

Και του χρόνου με υγεία.

spot_img
spot_img