Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Έφη Αχτσιόγλου, από τα Τρίκαλα: Η Νέα Αριστερά δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11, η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθήνας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς κα. Έφη Αχτσιόγλου για να μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας.

– Advertisement –
Προτού εισέλθει στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη έκανε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. «Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να εγκαθιδρύσουμε μια νέα σχέση με την Πολιτική. Να βρεθούμε, δηλαδή, εμείς στο πλευρό των πολιτών, ν’ ακούσουμε τα προβλήματα, να συζητήσουμε μαζί τους, να τα φέρουμε στο Κοινοβούλιο και να πιέσουμε ώστε να υπάρξουν σύγχρονες λύσεις και απαντήσεις», υπογράμμισε αρχικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε «στην τεράστια κρίση ακρίβειας». Αφού χαρακτήρισε «απολύτως δικαιολογημένο» το κίνημα που διαμορφώνεται στον αγροτικό κόσμο, θύμισε πως «ήμασταν η πρώτη δύναμη που φέραμε το θέμα στην Βουλή».

Παράλληλα, επέμεινε στο ζήτημα «της αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές που υπέστη από τον Daniel, αλλά και στην σοβαρή στήριξη των αγροτών, ιδίως σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος και το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών». Επίσης, αιτήθηκε να υπάρξει «ένα συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής και στήριξης της ελληνικής υπαίθρου».

Απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, είπε πως «βρισκόμαστε στα βήματα συγκρότησης του Κόμματος. Αρχές Μαρτίου θα έχουμε την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η ολοκληρωτική συγκρότηση του νέου Κόμματος.

Οι Ευρωεκλογές προφανώς και είναι σημαντικές για την πρώτη αποτύπωση της δύναμής μας. Είναι μια πολύ σημαντική μάχη. Βλέπουμε το φάντασμα της άκρας δεξιάς να πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Άρα, είναι πολύ σημαντικό οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις να δώσουν αυτή την μάχη με σοβαρούς όρους.

Η Νέα Αριστερά δεν έχει σκοπό να είναι ένα πυροτέχνημα. Σκοπός μας είναι να εγκαθιδρύσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Είναι αγώνας αντοχής, όχι ταχύτητας».

spot_img
spot_img