Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ευχαρίστησε την ΕΜΑΚ ο Μητσοτάκης – «Βαθιά υπόχρεοι για την αποστολή σας»

Στο πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, που έστειλαν οι Έλληνες διασώστες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στην Τουρκία, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο, και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα στελέχη της μονάδας αλλά και να μάθει λεπτομέρειες για τη δράση τους στο πεδίου του σεισμού.

«Αυτό το οποίο κάνατε σε αυτή τη συγκυρία, δεν είχε μόνο αξία ανθρώπινη, αλλά ήταν και μία πολύ ουσιαστική προβολή της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας, σε συνθήκες γεωπολιτικά δύσκολες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ΕΜΑΚ έστειλε το δικό της μήνυμα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο κλίμα που συνάντησε η ελληνική αποστολή στην Τουρκία.

«Αισθανθήκατε την αγάπη των απλών Τούρκων, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μία φυσική καταστροφή και είδαν πρώτοι να καταφθάνουν Έλληνες με την ελληνική σημαία, να διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, το οποίο θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα» πρόσθεσε.

spot_img

spot_img