Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Ε. Λιακούλη: «Τείχος κυβερνητικής αδιαλλαξίας, οδηγεί σε αδιέξοδο τη Super League 2»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λ. Αυγενάκη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με θέμα τη διακοπή του πρωταθλήματος της  Super League 2.

«Οι χειρισμοί σας, υπονομεύουν το παρόν και μέλλον των ομάδων, με τις ιστορικές και πολυπληθείς ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,  ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και του Νομού Λάρισας, να θίγονται βάναυσα και να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής τους», υπογράμμισε η Λαρισαία Βουλευτής, στην πρωτολογία της, τονίζοντας ότι η δημόσια τοποθέτηση της διοίκησης του ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ , ότι μετά τη διαμορφούμενη κατάσταση δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της ομάδας, ήταν το έναυσμα για την κατάθεση της ερώτησης. Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Αυγενάκη απαντήσεις για την επιχορήγηση που -παρά το γεγονός ότι ρητώς θεσμοθετήθηκε με Κ.Υ.Α.- δεν αποδόθηκε, για το συγκρουσιακό αδιέξοδο που διαμορφώθηκε εξαιτίας της Κυβέρνησης, για την έλλειψη διαβούλευσης, εστιάζοντας στην «υποχρέωση της Κυβέρνησης να μεριμνήσει για την επιβίωση των ομάδων και των Ανθρώπων που εργάζονται για αυτές, για τη διατήρηση των παιδικών τους τμημάτων και, γενικότερα, για την ενίσχυση του αθλητισμού που πλήττεται ανεπανόρθωτα».

Ο κ Αυγενάκης, απάντησε με μια γενικόλογη τοποθέτηση, χωρίς όμως να απαντήσει στα ειδικά ερωτήματα της επίκαιρης ερώτησης και συγκεκριμένα στους λόγους που περιορίστηκε η επιχορήγηση των ομάδων της SUPER LEAGUE 2, ούτε αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων, ούτε και στις επόμενες κινήσεις που θα αναλάβει.

Στη δευτερολογία της, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Υφυπουργός «πέταξε την “μπάλα στην κερκίδα”, μιλώντας για άλλα ντ’ άλλων, εκτός του συγκεκριμένου θέματος, που ήταν η επιχορήγηση των ομάδων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος».

«Ρίξατε “λάσπη στον ανεμιστήρα” με αόριστες καταγγελίες εναντίον των «αμαρτωλών» ομάδων, που ακόμη κι αν υπάρχουν, είναι τρομερή η γενίκευση που επιχειρέιτε για όλη την κατηγορία. Εσείς άλλωστε εξαγγείλατε την αναδιάρθρωση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εσείς έχετε όλα τα θεσμικά μέσα ελέγχου, συνεπώς οι γενικόλογες κατηγορίες που εκτοξεύσατε, εάν ισχύουν, θα σήμαιναν τελικά ότι εσείς αποτύχατε στα πεπραγμένα σας και δεν τα καταφέρατε», τόνισε η  Ε. Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας επισήμανε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Επιλέγετε τη σύγκρουση, έννοια εξ ορισμού ασύμβατη με το πεδίο του πολιτισμού και αθλητισμού, το οποίο έχετε κληθεί να υπηρετείτε. Έχετε προκαλέσει θυελλώδεις συγκρούσεις ανά την επικράτεια και δείχνετε, κλεισμένος στο υπουργικό σας γραφείο, να μην συμμερίζεστε τις αγωνίες της πραγματικότητας. Απαιτείται, επιτέλους, να βάλετε “τελεία” στο συγκρουσιακό σκηνικό που συντηρείτε, να αναλάβετε πρωτοβουλία, να συναντηθείτε με όλους τους συναρμόδιους και να δώσετε το “πράσινο φως” για να συνεχίσει το πρωτάθλημα. Εσείς εκπροσωπείτε την Πολιτεία, εσείς πρέπει να έχετε την πρωτοβουλία των κινήσεων για την εξεύρεση λύσης, για συναίνεση , κοινωνική ειρήνη και αρμονική συνύπαρξη. Πώς αλήθεια συμβιβάζεται ο «αθλητισμός», με τη διαρκή σύγκρουση; ».

Τέλος, η Λαρισαία Βουλευτής δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην έντονα ειρωνική και υποτιμητική στάση του κ.Αυγενάκη, υπενθυμίζοντας «τη θεσμική ιερότητα  του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που αποτελεί πυλώνα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και όλα τα κόμματα οφείλουν να σέβονται , λειτουργώντας σαν κρίκοι της ίδιας αλυσίδας».spot_img
spot_img