Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

«Δυστυχώς, πρέπει να επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε» λέει ο Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στη σεισμόπληκτη Τουρκία, αναφέρθηκε μέσω της ΕΡΤ στις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν τα σωστικά συνεργεία πάνω από τα συντρίμμια, αλλά και στη σημαντική ελληνική συνδρομή. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η επιχείρηση είναι τόσο σκληρή, που έχουν φτάσει στο σημείο να επιλέγουν ποιους θα διασώσουν.

«Έχουμε 10 μέτωπα να διερευνήσουμε, 10 περιπτώσεις να κάνουμε διεισδύσεις. Επιχειρούμε εκεί που είναι πιο εύκολα και που οι πιθανότητες να έχει επιτυχή έκβαση η επιχείρηση είναι περισσότερες. Πάντα μέσα από αξιολόγηση των πληροφοριών», είπε ο κ. Λέκκας.

«Δυστυχώς, σε όλες τις περιπτώσεις που έχω συμμετάσχει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο, η παγκόσμια κοινότητα των διασωστών, δυστυχώς, πρέπει να επιλέξει ποιον θα σώσει. Δεν μπορούν να σωθούν όλοι ταυτόχρονα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Συνεχίζοντας, ενημέρωσε ότι «είναι επόμενο τις πρώτες ώρες μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή να συναντά κανείς ένα χάος, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να την ελέγξει. Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά. Είναι χιλιάδες οι καταρρεύσεις. Μετά το πρώτο 24ωρο έχει αρχίσει η κατάσταση και ελέγχεται».

 

spot_img
spot_img