Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Δημοτικές εκλογές 2023: Ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Ξεκίνησε σήμερα (21/10) η επίδειξη και επανακαταμέτρηση στο σύνολο των ψηφοδελτίων στη Ρόδο σε ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλε χθες ο απερχόμενος δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Καμπουράκης.

Ο Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος προηγούταν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου, αλλά ηττήθηκε στον δεύτερο της 15ης του μηνός, επανήλθε με νέα αίτηση για επίδειξη και επανακαταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων και στα 224 εκλογικά τμήματα του ροδιακού Δήμου.

Θα ελεγχθούν όλα τα άκυρα ψηφοδέλτια στον δήμο Ρόδου
Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Δημοκρατικής», ο κ. Καμπουράκης είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα στο δικαστήριο, που, όμως, απέρριψε η πρόεδρος Πρωτοδικών και περιορίστηκε μόνο στον έλεγχο των 1.405 άκυρων ψηφοδελτίων.

Ο ίδιος θεωρεί επιβεβλημένο τον έλεγχο του συνόλου των ψήφων του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης όπου φέρεται να απώλεσε τη νίκη για λίγες ψήφους.

Τέσσερα συνεργεία με εκπροσώπους των παρατάξεων Καμπουράκη και Αλέξανδρου Κολιάδη και δικαστικούς υπαλλήλους άρχισαν τον έλεγχο των 1.405 άκυρων ψηφοδελτίων της 8ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ελεγχθεί ήδη τα άκυρα ψηφοδέλτια σε περίπου 160 εκλογικά τμήματα, ενώ είχε προηγηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε 13 από τα 224.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πολλά ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρέθηκαν στους φακέλους ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών.

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img
spot_img