Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Βόλου: Σημαντικό βήμα για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την πορεία υλοποίησης του μεγάλου, οραματικού έργου ανέγερσης νέου σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη του Βόλου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα,  30/01/2023, οπότε και έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για το έργο με την υποβολή πέντε (5) Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, που αποδεικνύουν το  έντονο ενδιαφέρον  που εκδηλώνεται, παρά την κινδυνολογία και την καταστροφολογία, που από γνωστούς κύκλους είχε αναπτυχθεί.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες, πιέσεις, συγκρούσεις και συνεχή αγώνα απέναντι στην ευθεία υπονόμευση της προσπάθειας από παράγοντες που είτε από ανικανότητα, είτε από ιδιοτέλεια πολέμησαν λυσσαλέα,  πέτυχαν να βρεθεί λύση και να ξεμπλοκάρει το σημαντικό αυτό έργο, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες τους, εκφράζουν την ικανοποίησή τους και συγχαίρουν την κυβέρνηση και όλους όσοι ανταποκρινόμενοι στο αίτημα δεκαετιών της πόλης συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υλοποίηση και αυτού του έργου.

Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην απόκτηση ενός Δικαστικού Μεγάρου που διασφαλίζει την διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης σε σύγχρονες, ασφαλείς, λειτουργικές και αξιοπρεπείς συνθήκες και βάζει οριστικό τέλος  στην σημερινή τριτοκοσμική μορφή του, αναβαθμίζοντας  παράλληλα τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Ο Βόλος με την παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει να κινείται στο μακρύ, επίπονο αλλά και δημιουργικό δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Σύντομο ιστορικό

Όπως έχει ανακοινωθεί, το έργο της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου πέρασε από Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Μάρτιο του 2021 και τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2022, προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Τη Δευτέρα 30/01/2023, έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο και  υπεβλήθησαν 5 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αποδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Υπενθυμίζεται πως το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ» εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872,00 ευρώ.

 

spot_img
spot_img